Spring til indhold

GRATIS SELENIT STAV MED TIL ALLE DER BESTILLER 💥 TILBUDDET UDLØBER OM:

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Astrologi er jo bare opdigtet… Eller hvad?

Astrologi er jo bare opdigtet… Eller hvad?

Astrologi er jo bare opdigtet… Eller hvad?

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls faste astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden.

Indtil nu har de astrologiske guides her på Soulful handlet om alt fra månetegn, ascendanten og fødselshoroskoper til mere komplekse temaer som de fire elementer og de tre dynamikker. Vi har udforsket både lette og svære emner og fået en god overordnet forståelse for, hvad astrologiens verden har at byde på. Og der er stadig masser at tage fat på!

I denne guide vil vi imidlertid tage et skridt tilbage og kaste et bredere blik på selve læren om astrologi og videnskaben bag — eller manglen på samme. Tvivlen om, hvorvidt astrologi er ægte er uden tvivl et spændende emne at tage op, når man interesserer sig for astrologi og ikke noget, man bør have berøringsangst overfor.

Tanken om, at der ikke ligger nogen konkret videnskab til grund for læren om astrologi er en, der nogle gange strejfer mine tanker, og jeg er sikker på, at det gør sig gældende for mange astrologi-interesserede. Tvivlen om, hvad folk mon tænker om, at man tror på noget, der har rødder i flere tusinde år gamle overbevisninger og ikke kan bevises med fakta kan for mange mennesker medføre en frygt for at tale højt om sin interesse.

Man støder ofte på argumentet om, at astrologi er spild af tid, fordi der ikke findes videnskabeligt belæg for, at det passer. Alligevel er der så mange mennesker verden over, der interesserer sig for og praktiserer astrologi og finder stor mening i det. Dette har fået mig til at tænke over, hvorfor jeg ikke mener, at astrologi blot bør tilsidesættes som noget, der bare er opdigtet, og hvorfor jeg mener, at det har potentiale til at hjælpe mange mennesker i den rigtige retning.

De tanker vil jeg sætte ord på i denne artikel som jeg håber, vil kunne bidrage til at give jer, kære læsere, en bedre forståelse for jeres eget forhold til astrologi og modet til at stå ved den betydning, det har for jer. Også selvom det måske ikke er alle, der deler jeres begejstring for emnet.

Astrologi og astronomi

Astrologi er læren om, hvordan astronomiske fænomener som stjernernes og planeternes bevægelser og placeringer har en indflydelse på os mennesker, herunder de begivenheder, vi oplever i vores liv og den måde, vi opfører os på. Der er stor forskel på astrologi og astronomi, og jeg vil vove at påstå, at langt de fleste astronomer ikke tillægger astrologi nogen stor sandhedsværdi. Astronomi er en videnskabeligt lære, som tager udgangspunkt i fakta og fysikkens love. Der er dog eksempler i historien på astronomer, som også har været astrologer — blandt andre Nicolaus Kopernicus og Tycho Brahe.

Selvom der er stor forskel på astronomi og astrologi er de to dog ikke modsætninger. Man kan sige, at astrologi er en gren, der tager udspring i astronomien, som er selve stammen. Nogle folk opfatter denne gren som relevant, mens andre ikke gør. Grenen kunne ikke eksistere uden stammen, men stammen er ikke afhængig af grenen.

 At have en stor interesse og respekt for videnskaben bør ikke nødvendigvis afholde os fra at gøre plads i vores tilværelse til astrologi — ja, faktisk til alt det, der ikke kan måles og vejes. For disse ting kan nemlig medføre positive udviklinger og resultater, som sagtens kan mærkes og ses.

Den astrologiske disciplin er aldrig blevet underbygget med videnskabelig fakta, hvilket skeptikere såvel som professionelle astrologer er klar over. Men det er ikke det, der er det vigtige. Astrologers fornemmeste opgave er ikke at finde måder, hvorpå de kan overbevise skeptikere om, at astrologi passer. Den er at hjælpe de folk, der ønsker det, med at forstå deres egne horoskoper bedre og bruge denne viden på en positiv måde i deres liv.

Fordomme og misforståelser om astrologi

Nogle af de misforståelser, man ofte støder på, når det kommer til astrologi er, at folk lader deres horoskoper styre deres liv eller bruger dem som en undskyldning for uhensigtsmæssig opførsel eller uheldige karaktertræk. At folk bruger astrologi som en form for ansvarsfralæggelse, så de ikke behøver at stå ved deres opførsel eller ændre på visse handlemønstre. Jeg vil give skeptikere ret i, at det i den grad ville være en ugunstig måde at bruge astrologi på. Men i virkeligheden er det langt fra sådan, det fungerer, og langt fra alle, der bruger astrologi som en anledning til ansvarsfralæggelse. Astrologi hjælper tværtimod mange af os med at nå frem til et sted, hvor vi opnår en bedre forståelse for os selv, og som et resultat deraf bedre kan tage ansvar for os selv. Astrologi bør ikke fremme stagnation, men derimod fremme personlig og spirituel udvikling.

Det betyder naturligvis ikke, at det helt kan udelukkes, at der vil være mennesker, der bruger astrologi som en undskyldning for uhensigtsmæssig opførsel og ikke som et redskab til forbedring. Men dette er ikke unikt for astrologi. Både religion og videnskab kan ligeledes anvendes på uhensigtmæssige måder, som går imod det initiale formål. Dette vil aldrig kunne forebygges eller undgås. Det er derimod en god idé at sætte fokus på, hvordan astrologi bør og kan anvendes på en måde, som ikke skader folk, men gavner dem.

En anden fordom, man ofte hører om horoskoper er, at de er skrevet, så de kunne passe på alle og enhver, og at de indeholder ting, vi godt kan lide at høre. I virkeligheden fortæller vores horoskoper os både om vores styrker og svagheder og om vores gode såvel som vores svære perioder. Det er ikke altid, at man møder de budskaber, man har lyst til. Til gengæld møder man de budskaber, man har brug for. Når det kommer til nøjagtigheden, kan jeg kun tale for mig selv, men jeg har altid været overvældet af, hvor akkurate mit og mine nærmestes horoskoper var (både daglige horoskoper og fødselshoroskoper), at jeg har svært ved at tro, at det kan være tilfældigt. Jeg ved, at vi er mange, der deler samme holdning, og det er i sig selv nok for mig.

Kan universet påvirke os mennesker?

Tanken om, at planeterne, solen og månen skulle kunne påvirke os er for mange af os ikke så svær at forene os med. Der findes allerede videnskabeligt belæg for, at vi påvirkes af begivenheder, der finder sted på den anden side af vores atmosfære.

Månen påvirker vores tidevand, og mens nogle forskere afviser, at dens faser kan have indvirkning på vores psyke, taler andre forskere for det. Nogle studier peger også på, at vores søvnkvalitet kan afhænge af månens forskellige faser. Solen er ligeledes vigtig, da den danner grundlag for hele vores eksistens. Alt i alt er der mange måder, universet påvirker os på.

Vi mennesker er uden tvivl ét med universet, og selvom mange af os ofte kommer til at tænke på universet som noget, der er omkring os, er det vigtigt at huske på, at det også er indeni os. At vi er en del af universet, og ikke blot er placeret i det. Astrologi kan hjælpe med at forstærke denne følelse af at høre til i vores kosmos. Følelsen af, at alting er forbundet, og at vi alle sammen er guddommelige.

Astrologi er et godt eksempel på, at vi mennesker holder af praktisere discipliner, som inviterer os til at vende blikket indad og arbejde med os selv. Astrologi kan have forskellig værdier og betydninger for forskellige mennesker — det betyder måske noget andet for dig end for din ven, nabo eller en person på den anden side af kloden. Men fælles for alle, der elsker astrologi er, at det får os til at føle os set, forstået og accepteret. Og i takt med, at vi i højere grad forstår og accepterer os selv, får vi også lettere ved at forstå og acceptere andre.

Brug krystaller

Ønsker du at få de bedste af dit eget stjernetegns kvaliteter frem hos dig selv, så kan krystaller med de helt rigtige egenskaber være en stor hjælp. Ditte har skabt en serie af fantastiske stjernetegns-kit — et kit til hvert tegn — som indeholder lige præcis de krystaller, som hvert stjernetegn kan drage stor fordel af.

Er du Vædder, så vil dette kit hjælpe dig med at bringe dine positive, opsøgende og gode energier frem.

Som Tyr vil dette kit understøtte dine fantastiske stabile, produktive og tålmodige energier.

Hvis du er Tvilling, så vil dette kit underbygge dine imponerende kommunikative evner samt din nysgerrige og positive energier.

Som Krebs kan dette kit hjælpe din fantastiske intuition godt på vej, så du får det optimale ud af den, samt hjælpe med at booste dit vibrerende indre følelsesliv.

Løven vil kunne få noget positivt ud af dette kit i form af et boost af sin skønne karisma, stærke personlighed, selvsikkerhed, mod og kreativitet.

Er Jomfruen dit stjernetegn, så vil dette kit hjælpe med at forstærke din sans for detaljen, din kærlige hjælpsomhed og dine opmærksomme sider.

Er du Vægt, så kan dette kit sætte gang i din eminente sans for retfærdighed, balance og din initiativrighed.

Skorpionen vil med dette kit kunne få hjælp til at booste sin kreativitet, fantastiske intuition og rige, indre liv.

Hvis du er Skytte, så kan dette kit forstærke dit smittende gode humør, optimisme og din eventyrlyst.

Som Stenbuk vil dette kit booste dine evner til at tage beslutninger, drage omsorg, vise tålmodighed og føle dig grounded.

Vandbærerens kærlige og hjælpsomme energi vil forstærkes med dette kit, som også vil booste kreativiteten og opfindsomheden.

Sidst, men ikke mindst, vil du som Fisk få forstærket din vidunderlige empati og intuition med dette kit, samt skabe en stærkere forbindelse til dine følelser.

Bliv inspireret

LÆS MERE

Hvad er et fødselshoroskop, og hvordan fortolker du dit eget?
astrologi

Hvad er et fødselshoroskop, og hvordan fortolker du dit eget?

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls faste astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden. Hvad er et fødselshoroskop, og hvordan fortolker du dit eget? Vi menne...

Læs mere
ASTROLOGIENS HISTORIE
astrologi

ASTROLOGIENS HISTORIE

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls faste astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden. Astrologiens rejse fra Babylonien til i dag Astrologien har haft sin plads...

Læs mere