Spring til indhold

Eksklusive rå Akvamarin i aften kl. 20:00

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Ascendanten: Din Maske Udadtil

Ascendanten: Din Maske Udadtil

Ascendanten: Din Maske Udadtil

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls faste astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden.
  

I den sidste astrologiske guide kiggede vi på, hvad månetegn er, og hvad månetegn og soltegn hver især repræsenterer. Hvor dit soltegn — også almindeligvis kaldet stjernetegn — er det vigtigste aspekt af dit fødselshoroskop, og repræsenterer din kerne, så repræsenterer dit månetegn dit indre følelsesliv. Hertil kommer ascendanten, der kaster lys over et helt tredje aspekt af den, du er.

I denne guide skal vi se nærmere på, hvad ascendanten er for en størrelse, og hvad din ascendant kan afsløre om dig selv. Uden at afsløre for meget kan jeg garantere, at det kan være noget af en øjenåbner at lære sin ascendant at kende.

Hvad er en ascendant, og hvordan finder jeg min?

I den sidste astrologiske guide om månetegn dykkede vi ned i, hvad et fødselshoroskop er. Udover at kortlægge dit sol- og månetegn, kan dit fødselshoroskop blandt andet også fortælle dig, hvad din ascendant er. Din ascendant er det stjernebillede, der er ved at stige op på den østlige horisont set fra det tidspunkt og det sted, du blev født. Derfor bliver den på engelsk oftest kaldt rising sign. Der findes mange hjemmesider, hvor du gratis kan se dit fødselshoroskop ved at indtaste årstallet, datoen, klokkeslættet og stedet for din fødsel.

For at finde din ascendant er det vigtigt, at du kender tidspunktet for din fødsel. Hvor månetegnet vandrer fra det ene stjernebillede til det andet cirka hver 2. dag, så går det lidt hurtigere med ascendanten. Den skifter nemlig tegn hver 2. time i gennemsnit. Dette varierer dog, og jo længere væk fra ækvator, man er, jo større er variationen — den kan variere fra 30 minutter til 3 timer.

Det er selvfølgelig enormt ærgerligt, hvis man er ivrig efter at lære sin ascendant at kende, men af den ene eller den anden årsag ikke har mulighed for at finde ud af, hvad tid, man blev født. Min erfaring med disse tilfælde er, at astrologer opfordrer til, at man laver en liste over de ascendanter, man potentielt kan have, læser om deres kendetegn, og ræsonnerer sig frem til, hvilken der må passe bedst til én selv — det kan man med fordel gøre sammen med et familiemedlem eller en nærtstående, som kender én godt. For at kunne gøre dette må man allerførst forstå, hvad ascendanten er for en størrelse, og det kigger vi nærmere på nu.

Hvad fortæller min ascendant om mig?

Din ascendant er den person, du er udadtil — din sociale personlighed. Derfor bliver ascendanten også ofte omtalt som “din sociale maske”. Ascendanten viser, hvordan du håndterer dagligdagens problemer og hvordan du naturligt reagerer på udefrakommende inputs og situationer i første omgang. Hvis du nogle gange føler, at andre mennesker ikke opfatter dig som en person, der har de typiske karaktertræk, som dit soltegn har, så kan forklaringen sagtens ligge i, at de ser din ascendant. 

Jeg kan bruge mig selv som eksempel. Mit soltegn er Vægten, og Vægte ses typisk som optimistiske og konfliktsky væsner, der elsker at være sociale og som vil gøre alt for, at alle er glade og alt er i balance. Mens Vægten er min inderste kerne, så er min ascendant Stenbukken. Med Stenbukken som ascendant kan man opfattes som en seriøs person, der er målrettet og gerne bruger mere tid på arbejde end fritid. Man kan også nemt betragtes som værende en lidt kantet, disciplineret og realistisk person med tendens til pessimisme. Da jeg fandt ud af, at Stenbukken var min ascendant, var der pludselig flere ting, der gav mening. Det gik op for mig, at det er de sider af mig selv, jeg viser frem, fordi det i løbet af min opvækst var den adfærd, der gav den bedste respons og fungerede bedst i forhold til mine omgivelser. Og derfor er det naturligvis sådan, folk opfatter mig til at begynde med, selvom det ikke nødvendigvis afspejler min inderste kerne. 

Derudover er mit månetegn Krebsen, hvilket betyder, at jeg er meget følsom. Det har længe været en kontrastfyldt oplevelse at blive opfattet som et disciplineret, kantet eller realistisk menneske, når man samtidigt er bygget på et ocean af turbulente følelser og utopiske dagdrømme.

Prøv at overføre denne analyse til din egen ascendant, sol- og månetegn. Forklarer det, at du mange gange i dit liv har oplevet, at folk enten misfortolkede dig eller simpelthen bare så nogle andre sider af dig, end den kerne, som du selv kender til? Selvom det kan være frustrerende, at folk ikke umiddelbart ser ens kerne med det samme, kan denne “sociale maske” af en ascendant hjælpe med at sætte måden, du bliver opfattet på, i perspektiv og forklare den. Det kan være en øjenåbnende erkendelse, men også en beroligende og bekræftende åbenbaring.

Ascendanten er ikke blot en maske

Dit månetegn repræsenterer dine inderste følelser samt dybere behov og begær, og det er derfor ikke en side af dig selv, som alle og enhver får at se — oftest er den som månen selv: der vil altid være en ‘dark side of the moon’, som kun du kender til, fordi den hverken kan vises eller forklares. 

Vores soltegn er derimod en del af os selv, som vi i løbet af vores liv arbejder på at blive mere tro mod. I løbet af vores opvækst lærte vi, at vi bedre kunne tilpasse os vores omgivelser ved at tage vores ascendant-maske på og vælge at vise bestemte sider af os selv frem. Efter at have gennemgået mange af de sociale prøvelser, livet byder på, vil man i løbet af sit voksne liv ofte begynde at opføre sig mere og mere som sit soltegn udadtil.

Ascendanten bør dog ikke blot ses som en maske. Det er ikke en side af dig selv, som du helt kan tage af, for den er en del af den, du er. Der er tale om sider af dig selv, som reelt er en del af dit fulde væsen. Det, ascendanten viser, er altså stadig en del af dig. Mange astrologer mener endda, at ascendanten derudover også kan vise dig, hvad din sjæls dybeste formål er. Her er teorien, at dit soltegn repræsenterer, hvad du er ved at lære at blive til, mens ascendanten kan ses som den måde, dit soltegn vil opnå den lærdom på. Med andre ord afslører ascendanten både de personlighedstræk, du umiddelbart viser omverden samtidigt med, at den afslører din sjæls formål.

Det kan virke lidt abstrakt at tale om ens sjæls formål, så lad mig give nogle eksempler: hvis din ascendant er i Fiskenes tegn, så vil du sikkert fremstå som en gavmild, følsom og sympatisk person, som gerne vil hjælpe til, hvor du kan. Nogle mennesker vil måske udnytte dette. Din sjæls formål kan derfor blandt andet være at blive bedre til at finde en gylden mellemvej, hvor du hjælper andre, men også tager højde for dig selv. Er din ascendant i Skytten, opfattes du muligvis som en positiv person, der altid gerne vil udforske og tage på nye eventyr — om det så er fysiske rejser eller praktiske projekter. Din sjæls formål vil derfor blandt andet være at blive ved med at udforske verden, hvilket vil få din spiritualitet til at blomstre.

Hent spirituel støtte hos Ametyst og Lapis Lazuli  

Når du bliver klogere på din ascendant, opnår du også en indsigt i, hvorfor du viser de sider af dig selv frem, som du gør. Ved at ære denne indsigt kan du bedre stå stærkt og selvsikkert i den, du er — både i form af din kerne (dit soltegn) og rejsen derhen (din ascendant). 

I denne proces kan du finde en særlig spirituel støtte i de rigtige krystaller. Med en ametyst lommesten vil du altid have dens healende energier lige ved hånden. Ametysten har høje vibrationer, og den kan hjælpe dig med at opnå spirituel udvikling, højere selvtillid og en større tro på dig selv — alt sammen vigtige aspekter, når det handler om at forstå sin egen sociale maske samt at finde vejen til sin kerne og til sin sjæls formål.

En rå lapis lazuli står for ro, ærlighed og forståelse. Med denne intense og smukke, blå sten vil du få hjælp til at opnå visdom og viljestyrke. Herudover hjælper den også med at skærpe din dømmekraft og gør sig behjælpelig, når der er noget, du skal lære. Her er der tale om en sten, der kan hjælpe dig i processen med at lære om og få en dybere forståelse for dig selv.

God fornøjelse!

Bliv inspireret

LÆS MERE

Sådan Vælger Du Dine Krystaller + Self Love Krystal Guide ✶
How to

Sådan Vælger Du Dine Krystaller + Self Love Krystal Guide ✶

Guiden her er skrevet skribent Cecilie Michélsen som har stor erfaring med krystallers healende egenskaber. Hvordan vælger jeg mine krystaller? Hvilke er gode og hvilke skal jeg holde mig fra? Hvo...

Læs mere
De fire elementer indenfor astrologi
astrologi

De fire elementer indenfor astrologi

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls faste astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden.   Du er sikkert stødt på teorien om de fire klassiske elementer — ild, jord...

Læs mere