Spring til indhold

Eksklusive rå Akvamarin i aften kl. 20:00

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: ALT OM VÆGTEN

ALT OM VÆGTEN

ALT OM VÆGTEN

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden.

I den kommende tid vil jeg lave en gennemgang af hvert stjernetegn. Vi lægger ud med Vægten, da vi i skrivende stund befinder os i Vægtens sæson, som går fra d. 24. september til d. 23. oktober. Herefter vil vi gennemgå tegnene i kronologisk orden efter deres sæson.

Selvom du ikke selv er Vægt, vil du sandsynligvis stadig kunne finde denne guide interessant — måske har du en Vægt i din nærmeste omgangskreds? Det kan også være, at Vægten er til stede i dit fødselshoroskop — for eksempel som dit månetegn eller ascendant — og dermed spiller en rolle i dit liv!

Læs med herunder for at finde ud af meget mere om det balancerede og retfærdighedssøgende tegn som Vægten er.

Hvad er Vægtens kendetegn?

Som nævnt ovenfor betyder balance og retfærdighed enormt meget for Vægte. De stræber efter harmoni, og de har for vane at veje ting op mod hinanden i et forsøg på at sammenligne forskellige ting, oplevelser, idéer mm.

Vægtens symbol, som repræsenterer en sol, der er ved at gå ned, ligner endda også lighedstegnet, hvilket igen peger på Vægtens stræben efter sammenligning. ♎️

Udadtil virker Vægten social, udadvendt, og som regel ret civiliseret og raffineret. De giver ofte indtrykket af at være intellektuelle væsner, og så virker de ofte uskyldige i deres fremtoning. De er tit nemme at falde i snak med, og det er ikke svært at holde liv i en samtale med en Vægt. De er venlige, og de vil meget gerne arbejde med folk, situationer og fællesskaber fremfor imod dem. De vil gå langt for at undgå konfrontationer og uenigheder, da sådanne ting for Vægten er lig med ubalance og dissonans.

Mytesprængning: er Vægten uærlig?

Der findes fordomme om, at Vægte kan virke uærlige, eller at det kan være svært at finde ud af, hvad en Vægt i virkeligheden tænker, synes og føler. For siger de altid bare det, de tror, folk gerne vil høre?

Vægten vil gå langt for at opretholde eller skabe harmoni, balance og fred omkring dem. Derfor vil de i visse situationer også foretrækker at stikke en hvid løgn fremfor at skabe røre eller uenigheder eller gøre nogle kede af det eller usikre. Det kan sagtens ske, at en Vægt er uenig, men holder uenigheden for sig selv og foregiver at enes.

Men her er der i høj grad tale om trivielle situationer. Vægte er ærlige omkring deres værdier, følelser og de større og vigtigere ting i livet, og de ville ikke have det godt med at snyde andre mennesker eller holde dem for nar. Jo bedre Vægten kender dig, jo mere ærlige føler de, at de kan være — både omkring store og små ting. Især hvis de føler sig trygge nok til at vide, at en lille uenighed fra deres side ikke vil skabe konflikt.

Vil du gerne vide, hvad en Vægt oprigtigt føler og tænker, så giver det altså god mening at skabe et trygt sted for dem, så de føler, at de kan lægge deres ægte følelser på bordet foran dig uden at skulle frygte for udfaldet og for, om harmonien og freden vil briste som et resultat af deres ærlighed.

Vægte bryder sig desuden ikke af at lyve af lyst — eksempelvis for at fremstå mere interessante, spændenden eller lignende. Når en Vægt tyr til en hvid løgn, er det udelukkende for at glatte ud og opretholde ro og orden — og de føler selv, at dette er fuldt ud berettiget.

Vægten er altså et pålideligt tegn — og de kan være fantastiske og troværdige partnere eller venner for livet.

Ja… Eller nej! Eller… Måske?

Vægten kæmper en sej kamp for at tage beslutninger. Her kan der være tale om alt fra store spørgsmål som “skal vi flytte i hus eller lejlighed?” til mindre, men stadig tilsyneladende altoverskyggende valg som “skal jeg bestille varm kakao eller kaffe?”. For hvad nu hvis det valg, de ender med at tage, har en potentiel konsekvens, som de ikke havde overvejet? Alt skal gennemtænkes nøje, og nogle gange er mængden af overvejelser slet ikke proportionel med vigtigheden af valget.

I sidste ende er Vægten nok mest bekymret for at tage “det forkerte valg” og skulle leve med skylden og fortrydelsen over ikke at have valgt rigtigt. Livet er dog sjældent så sort/hvidt, at der i retrospekt altid kan udpeges et rigtigt og forkert valg.

Et godt råd til Vægten er derfor: Lad være med at overtænke det! Lev i nuet, og undgå at bekymre dig for meget om fortiden og især om fremtiden.

Vægten er et lufttegn

Indenfor astrologien er det udbredt at opdele stjernetegnene i de fire elementer (ild, jord, luft og vand) som hver især peger på særlige træk eller personlighedstendenser.

Luft-elementet repræsenteres af Vægten, Tvillingerne og Vandbæreren. Lufttegn er løsgjorte, humanitære og retfærdighedssøgende. De vil gerne føle sig frie i livet og i de valg, de tager. De holder af bevægelse, og de kan have tendens til at føle, at de ikke passer fuldstændigt ind i deres omgivelser. Af de tre lufttegn er Vægten især god til at sammenligne idéer og dermed tage velovervejede beslutninger, som kan føre til konkret handling.

Vægtens dynamik er kardinal

Indenfor astrologien beskæftiger man sig med tre dynamikker: kardinal, fast og bevægelig. De tolv stjernetegn opdeles i disse tre dynamikker, som beskriver tegnenes energi samt hvordan tegnene udtrykker sig selv i forhold til deres omstændigheder og omverden.

Vægten er, sammen med Vædderen, Stenbukken og Krebsen, et kardinaltegn. Det vil sige, at Vægten er god til at tage initiativ og får mange lyse idéer løbende. De har ofte gang i en masse projekter på samme tid, fordi de sjældent når at afslutte en opgave før de starter på en ny.

 

Kendte mennesker med Vægten som stjernetegn

Blandt kendte mennesker, hvis stjernetegn er Vægten kan nævnes: Zac Efron, John Lennon, Bruce Springsteen og Kate Winslet. Kan du genkende nogle af Vægtens retfærdighedssøgende kvaliteter hos dem?

Er Vægten i dit fødselshoroskop?

Denne guide har haft fokus på folk, hvis stjernetegn (også kaldet soltegn) er Vægten. Men det kan også være, at Vægten er til stede i dit fødselshoroskop, selvom det ikke er dit stjernetegn. Det område, som Vægten befinder sig i i dit fødselshoroskop, er dét område af dit liv hvor du vil stræbe efter balance, lighed og retfærdighed.

Er dit månetegn eksempelvis Vægten, kan det betyde, at det er vigtigt for dig at have en partner at dele dit liv med; én, som balancerer dig. Hvis din ascendant er Vægten kan det betyde, at du har en meget charmerende og tiltrækkende fremtoning, og at du selv er meget opmærksom på dit fysiske udseende, din tøjstil, din frisure mm.

Er du ikke bekendt med dit eget fødselshoroskop, så kan du klikke her for at læse mere om, hvad det er og hvordan du selv kan finde dit.

Krystaller til Vægten

Hvis du gerne vil forstærke Vægtens skønne kvaliteter hos dig selv, så kan dette fortryllende stjernetegnskit gøre underværker. Det indeholder tre krystaller, som er særligt udvalgt til Vægten.

Bliv inspireret

LÆS MERE

ASTROLOGIENS HISTORIE
astrologi

ASTROLOGIENS HISTORIE

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls faste astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden. Astrologiens rejse fra Babylonien til i dag Astrologien har haft sin plads...

Læs mere
ALT OM SKORPIONEN
astrologi

ALT OM SKORPIONEN

Vi er nået til den 2. artikel i vores gennemgang af stjernetegnene, og denne gang tager vi et nærmere kig på Skorpionen. Skorpionen er født mellem d. 24. oktober og d. 22. november. Selvom du ikke ...

Læs mere