Selenit - En Guide til Den Reneste Krystal

Dette blogindlæg er skrevet af fantastiske Cecilie Michélsen, som er Soulfuls faste krystalekspert og blogger. Cecilie har en bred viden om krystallers healende egenskaber og er simpelthen bare et af de sødeste mennesker, og jeg håber at I vil tage god imod hendes visdomsord. Klik på hendes navn herunder for at lære hendes meget bedre at kende!
  
  

Den ser måske ikke ud af meget bag dens ydmyge og lidt skrøbelige udseende – men bliv endelig ikke snydt! Selenit er en af de mest populære, højtvibrerende og benyttede krystaller og det er der god grund til.

Den har fået navnet ”Selenit", da den er opkaldt efter den græske måne gudinde ”Selene” og hvis man har siddet med et stykke Selenit, så kan man også føle den mest rene og beroligende energi (samme energi, som vores skønne måne udgiver) og man føler virkelig, at man sidder med et stykke ”flydende lys”.

Grundet dens guddommelige energi, forbinder man også Selenit med englene og de universelle skabelsesberetninger. Den er gennem mange århundrede brugt til at fjerne onde ånder, heale sindet, heale kroppen og menes at åbne kanaler til andre verdener.

Selenit som krystalrenser
Selenit er for mange go-to krystallen over dem alle, når det kommer til at rense andre krystaller, rum eller ens energifelt. En stor fordel ved Selenit er, at den aldrig skal renses (dog vil jeg anbefale at lægge den ud i månens lys, når der er fuldmåne).

For at rense ens krystaller ligges de ønskede krystaller ovenpå et stykke Selenit eller i en Selenit skål. Lad disse ligge et par timer eller længere hvis krystallerne bruges til healing eller har optaget negativ energi.

Selenit som husbeskytter
Hvis man ønsker at rense ens hus, så anbefales det at have et stykke Selenit liggende i hvert hjørne af ens hjem. Selenit er desuden også en meget beskyttende sten og vil ikke lade negativ energi komme ind.
Selenit renser ethvert rum den ligger i.

Selenit som chakra-, energi- og aurarens
For at rense ens aura og energifelt, så kan man bruge en Selenit stav følgende: Hold dit Selenit stykke 5 cm fra hudens overflade og før den ned langs kroppen og forestil dig, at du børster al den dårlige energi væk fra din aura og fra dit energifelt. Dette gør du over hele kroppen og det er meget vigtigt, at du gør det oppe fra og ned, for at frigive den negative energi, så den ikke ophober sig.

Ved meditation er stenen også særdeles effektiv til, at fjerne eventuelle energiblokeringer man måtte have i ens Chakra, da den opløser alle blokeringer. 

Selenit’s virkning

Psykisk

  • Udsender en beroligende og healende energi, fjerner stress og angst, den giver klarhed i ens tanker, den prikker til al indre uro man måtte have, den udvider opmærksomheden fra én selv til dem omkring sig, fjerner blokeringer, åbner ens indre overfor den spirituelle verden, modvirker mareridt, hjælper ens hukommelse.

Fysisk

  • Fjerner spændinger i hovedet, påvirker ens lungesystem og medhjælper åndedrætsbesvær, den genopbygger cellestrukturen og forstærker alle de omkring liggende cellemembraner, den gør muskler mere smidige og styrker ryggen, den medhjælper forgiftningstilstande fra tungmetaller, epilepsi og healer på alle energi niveauer.

Og jeg vil slutte af med hvad man skal have i baghovedet, når man arbejde med Selenit:

Selenit er en meget skrøbelig krystal, der ikke egner sig til at blive brugt som en daglig lommesten. Selenit tåler ikke at komme i vand, da den er skabt af fire mineralgips sorter og bliver opløst i vand. Man skal desuden også være påpasselig med ikke at indånde de små fimrehår, der tit forekommer på de rå udgaver af Selenit, da disse kan genere ens lunger.

Læs meget mere om fantastiske Cecilie lige her!