Spring til indhold

Eksklusive rå Akvamarin i aften kl. 20:00

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Blå Måne og Fuldmåne Krystalguide

Blå Måne og Fuldmåne Krystalguide

Blå Måne og Fuldmåne Krystalguide

Guiden her er skrevet skribent Cecilie Michélsen som har stor erfaring med krystallers healende egenskaber.
 

Når du læser overskriften, tænker du måske ”Hvad pokker er det dér blå måne for noget og hvad gør det ved mig?” Hvis du tænker dette, så vil jeg kort fortælle hvad dette fænomen er, hvilke energier du kan sætte i spil og hvilke krystaller, som er særlig gavnlige i denne periode, fyldt med en masse skønne (men også til tider, overvældende energier). 

Der findes hele 3 forskellige ”Blå måne” begreber, men den som vi kommer til at opleve d.31. oktober kaldes for ”Calendrical Blue Moon” og for at gøre det hele lidt mere forvirrende, så er månen slet ikke blå ved blå måne, selvom navnet ellers burde indikere dette - det er bare det navn fænomenet er givet.

Men kort fortalt betyder det fænomen vi kan se ganske snart, at der er hele to fuldmåner i samme kalender måned. Normalt går der godt 29 1/2 døgn fra én fuldmåne til næste fuldmåne.

Den fuldmåne som vi går i møde på Halloween aften er en ekstra speciel én af slagsen – for sidst alle tidszoner på jorden havde blå Måne på Halloween var helt tilbage i 1944!

 

 

Energier og tanker omkring blå måne

Blå måne forstærker de allerede stærke energier, som vi oplever i en almindelig kalender måned. Energierne bliver mere kraftige, og hjælper én med at se alt mere klart. De ting vi glemmer at tage hånd om, bliver mere tydelige. Blå måne giver dig chancen for at gøre noget ved de ting, som du tit fejer væk eller ikke kan overskue at arbejde med.

Ved fuldmåne og ved blå måne er det tid til at starte på ny, rense ens sind, krop og sjæl. Det er tiden til at sætte nogle nye intentioner til livs. Det er tid til at tænke på hvad vi kan slippe fri, for at opnå mere stabilitet i vores liv. Slippe dét fri, som ikke længere gavner os.

En god ting er at reflektere over ens nuværende situation eller stille én selv nogle spørgsmål såsom:

  • Hvor holder jeg fast i ting, som ikke længere gavner mig?
  • Hvilke dele af mit liv, kunne bruge noget healing?
  • Hvor lader jeg ikke mit sandeste og højeste jeg dukke op? ”

Det er den slags tanker, som hænger sammen med fuldmåne og blå måne, da det er det helt rette tidspunkt til at justere i ens liv og blive den bedste version af én selv.

Derudover vil jeg komme med et lille tip. Hvis du er til orakelkort, så vil jeg anbefale at du kigger nærmere på ”Moonology Oracle Cards” af Yasmin Boland. De er blevet en fast del af mit fulde måneritual, da de hjælper én med at komme fremad, får dig til at reflektere og kan give dig et skub i den rette retning.

 

Fuldmåne ritualer

Der er mange måder at udøve et fuldmåneritual og der findes ikke nogen forkert eller rigtig måde at gøre det på. Gør det du føler for og det du føler, falder dig naturligt ind.

Selv gør jeg følgende:

Jeg starter med at sætte mig godt til rette med en god kop urte te og begynder at trækker vejret dybt. Jeg fokuserer på min vejrtrækning og mærker hvordan roen indfinder sig. Jeg sørger for at føle mig groundet og når jeg kan mærke at min krop og mit sind er stille, så går jeg videre til at rense mig selv og min aura.

Først bruger jeg min Selenit stav til, at fjerne de eventuelle negative vibrationer, som skulle have ophobet sig (se hvordan man bruger en Selenit stav i mit tidligere blogindlæg om Selenit lige her), derefter bruger jeg min hjemmelavet og miljøvenlige røgelseskvist, som er lavet af tørret Lavendel, Almindelig Salvie og Rosmarin fra egen have.

Jeg begynder herefter at finde de udvalgte krystaller, som jeg føler mig draget af og laver en krystalcirkel, hvor jeg kan sidde i midten. Så finder jeg mine ”Moonology Oracle Cards” frem og reflekterer over hvilke kort jeg har trukket. Derefter bruger jeg gerne lidt tid på at reflektere over de spørgsmål jeg nævnte tidligere.

Når jeg føler mig renset, rolig og har brugt tid på at blive klogere på mig selv, så finder jeg alle mine krystaller frem, putter dem i gennemsigtige plastbokse og stiller dem derefter ud ved en overdækket terrasse. Derefter bruger jeg min hjemmelavet røgelse til at rense alle mine krystaller inden de får lov til at tilbringe natten i månes skønne lys.

Jeg slutter mit måneritual af med at kigge på månen og nævner alle de ting, som jeg er taknemmelig for i mit liv. Alle ting, uanset hvor små de end måtte være, bliver nævnt. For mig er taknemmelighedspraksis en meget vigtig del af mit liv.

Krystaller som arbejder med månens energier

Celestit
Celestit er kendt for dens meget blide natur som lindrer nerverne, reducere stress og beroliger sindet. Den er desuden helt oplagt til blå måne, da den lader dig finde sindsro og harmoni. Den gør dit sind stille, så du er klar til at modtage guidning fra universet og dine åndeguides. Celestit er en aura renser og hjælper med at bringe vores højere vibrationer i orden, så vi bedre kan komme i kontakt med det guddommelige. Udover at være en god sparringspartner omkring fuldmåne, så siges Celestit også at være virksom mod:

Psykisk: Bekymringstanker, konflikter, mental balance, mental klarhed, traume.

Fysisk: Fysisk balance, smerter, fjerner stivhed i musklerne da den reparerer helt ned i cellestrukturen, detoxer, øjne, ører og halsen.

 

Blå Calcit
Blå Calcit bringer energi fra skyerne, luften og vand. Den renser dig fra dit gamle jeg, så du er klar til en ny rejse. Den tilkalder dine astrologiske kræfter og månens lys, så de vil guide dig i den rette retning. Den er kendt for at åbne de højere Chakras og den åbner dit højere jeg, så du kan få indsigt i hvilke ting der skal ændres i dit liv. Grundet denne egenskab er den helt perfekt til selvreflektion omkring fuldmåne.

Udover at være en god sparringspartner omkring fuldmåne, så siges Blå Calcit også at være virksom mod:

Psykisk: Følelsesmæssig stress, motivation, bedre kommunikation.

Fysisk: Blodtrykket, smerter, optagelse af calcium i knoglerne, skelettet, led, fordøjelsesproblemer, hud, healing af sår, immunsystemet, vækst hos børn, hovedpine, spændinger, halsgener og astma.

 

Regnbue månesten
Kendt som stenen for nye begyndelser.

Denne gudesmukke sten, som mest af alt ligner en mini måne er nummer ét stenen, når det kommer til måne krystaller.

Den hylder månen og den indre gudinde i alle kvinder.

Den bør i mine øjne, være et fast inventar hos alle krystalelskere, der går op i måneritualerne. Den hjælper mænd og kvinder med at være i harmoni med både ens feminine og maskuline sider, ligesom yin/yang.

Regnbue månestenen er stærkest ved fuldmåne og dens stærke og oplysende vibrationer viser dig vej. Den holder kraften af en million måner og levere det direkte til din håndflade.

Udover at være en god sparringspartner omkring fuldmåne, så siges Regnbue Månesten også at virksom mod:

Psykisk: Mental balance, harmoni, forstærker ens kreativitet, indre selvtillid, forstærker ens intuition, beroliger, hjælper en med at vise medfølelse, modvirker ”tunnelsyn” og lader os se de ting som ikke altid er åbenlyse for os.

Fysisk: Udholdenhed, leveren, maven, lymfesystemet, fordøjelsessystemet, skaber balance i de kvindelige hormoner, PMS og menstruations problemer. 

Labradorit
Labradorit er fuld af månes magi, ligesom midnatshimlen der er fyldt med stjerner.

Stenens regnbuer bringer ens personlige styrke frem i lyset. Den vil støtte dig i at være tro mod dig selv. Den hjælper dig med at finde nye begyndelser i mørket. Brug derfor Labradorit når du vil guides af dine åndeguides.

Udover at være en god sparringspartner omkring fuldmåne, så siges Labradorit også at være virksom mod:

Psykisk: Tålmodighed, stress, giver sjælen et energiboost, beskytter ens aura og skærper sindet.

Fysisk: PMS, øjne, hjernen, forkølelser, maven, hormoner, blodtrykket, menstruations problemer og stabilisere ens stofskifte.

Lapis Lazuli
Stenen som egypterne kaldte for ”stenen af visdom og viden”. Det er den ultimative sten når det kommer til selvindsigt, selvaccept og at tale sandheden.

Lapis Lazuli vibrerer på et meget højt, men harmonisk niveau og bringer fred og dybere selvforståelse. Den opfordrer én til at arbejde med sig selv, arbejde med ens skyggesider, ens ærlighed, så man i sidste ende kommer ud som en stærkere og klogere version af sig selv.

Udover at være en god sparringspartner omkring fuldmåne, så siges Lapis Lazuli også at være virksom mod:

Psykisk: Mentalt klarhed, stress, selvopfattelse, ens evne til at udtrykke sig, angst, depression, højdeskræk.

Fysisk: Kvindelige hormoner, PMS, immunsystemet, søvnløshed, smerter, migræne, luftvejssystemet, halsen, bugspytkirtlen, blodtrykket og nedsat hørelse.

Selenit
Som jeg nævnte i mit tidligere blogindlæg om Selenit, så er denne helt igennem magiske sten perfekt, når det kommer til månes energier (for den er jo ikke opkaldt efter den græske måne gudinde ”Selene” for ingenting) .

Selenit udsender den mest rene og beroligende energi (nøjagtig samme energi, som vores skønne måne udgiver under fuldmåne) og man føler virkelig, at man sidder med et stykke ”flydende lys” når man har et Selenit stykke i hænderne. Den viser dig, at universet arbejder til din fordel og at mirakler sker. Start gerne din blå måne meditation med at rense din aura inden (læs hvordan i mit blogindlæg om Selenit).

Udover at være en god sparringspartner omkring fuldmåne, så siges Selenit også at være virksom mod:

Psykisk: Udsender en beroligende og healende energi, fjerner stress og angst, den giver klarhed i ens tanker, den prikker til al indre uro man måtte have, den udvider opmærksomheden fra én selv til dem omkring sig, fjerner blokeringer, åbner ens indre overfor den spirituelle verden, modvirker mareridt, hjælper ens hukommelse.

Fysisk: Fjerner spændinger i hovedet, påvirker ens lungesystem og medhjælper åndedrætsbesvær, den genopbygger cellestrukturen og forstærker alle de omkring liggende cellemembraner, den gør muskler mere smidige og styrker ryggen, den medhjælper forgiftningstilstande fra tungmetaller, epilepsi og healer på alle energi niveauer.

Ved fuldmåne 
For at få det meste ud af energierne omkring fuldmåne, så gå gerne med de overstående sten på selve dagen eller tag en timeout, hvor du mediterer med dem. Du kan også have dem stående nær dig gennem dagen. Det vigtigste er, at du vælger dét der føles mest naturligt for dig.

Til slut, vil jeg ønske jer alle en vidunderlig aften i vores kære månes guddommelige lys.

Bliv inspireret

LÆS MERE

Selenit - En Guide til Den Reneste Krystal
Krystal Guides

Selenit - En Guide til Den Reneste Krystal

Den ser måske ikke ud af meget bag dens ydmyge og lidt skrøbelige udseende – men bliv endelig ikke snydt! Selenit er en af de mest populære, højtvibrerende og benyttede krystaller og det er der go...

Læs mere
Hvad er et månetegn, og hvorfor er det vigtigt?
astrologi

Hvad er et månetegn, og hvorfor er det vigtigt?

Guiden her er skrevet skribent Louise, som har stor erfaring med og viden om astrologi.   Astrologi er et enormt emne, der bogstaveligt talt byder på et univers af viden, idéer og informationer....

Læs mere