Spring til indhold

Eksklusive rå Akvamarin i aften kl. 20:00

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Hvad er en krystal?

Hvad er en krystal?

Hvad er en krystal?

Krystaller defineres som krystaller, når de fundamentale byggesten, altså deres atomer, har arrangeret sig i et symmetrisk mønster, hvor deres indre symmetri bliver afspejlet udadtil. Det er ikke noget, vi kan se, når vi kigger på krystallen, for atomer er så små, at de end ikke kan ses i et almindeligt mikroskop.

Selvom der bliver skelnet mellem krystaller, mineraler og sten i den naturvidenskabelige verden, bliver de tre begreber brugt i flæng i den metafysiske, spirituelle verden. Dette fordi at hensigten ikke er at formidle naturgeografiske eller geologiske aspekter, men for at fortælle om den energetiske verden.

Der findes mere end 4000 forskellige mineraler. Alle klipper og bjergarter består af mineraler, og alle mineraler har en unik kemisk sammensætning. Mineraler kan genkendes på deres krystalstruktur, deres form, deres unikke farve og deres hårdhed.

Nogle krystallers oprindelse begyndte det øjeblik vores jord blev til, imens andre krystaller er blevet dannet langt senere. Krystallerne er en del af en konstant skabelsesproces, og vores klode danner hele tiden nye krystaller langt inde i jorden. Krystallerne udvikling fortsætter til evig tid – også når de er kommet ud af bjerget, klippen, eller den overflade de er fundet på – og bliver påvirket af miljøet omkring som temperatur, andre mineraler, solen, luftfugtigheden og energier. Derfor kan du også opleve, at dine krystaller kan ændre sig i løbet af deres tid ved dig. 

LÆS OM HVORDAN EN KRYSTAL VIRKER LIGE HER!

Det kan komme til udtryk ved at krystallen pludselig får indre frakturer, får brune pletter eller ligefrem sprækker helt uden du har tabt den. Prøv at lægge mærke til, om der er sket noget særligt hos dig eller om der har været et skifte nær krystallen (fx en ny krystal som ligger tæt på den).

Når en krystal ændrer sig, så handler det altså ikke, om at den er i ’dårlig kvalitet’ eller gået i stykker. Krystaller er i evig forandring, og farver og strukturer former sig efter de energier og ubalancer, der er omkring dem. Ændringerne er et tegn på krystallernes fantastiske kræfter.

Bliv inspireret

LÆS MERE

2023 JULEKALENDER: SAMLET LISTE
Krystaljulekalender

2023 JULEKALENDER: SAMLET LISTE

Her finder du en samlet liste over alle de krystaller der var med i vores krystaljulekalender i julen 2023. ✨ december:Aragonit – Stabilitet, grounding, tryghed. december:Snekvarts – Fred, ro,...

Læs mere
Forårsjævndøgn ✶
Årshjul

Forårsjævndøgn ✶

Lav et forårsjævndøgns ritual med krystaller, refleksion og korttrækning ✶ I årtusinder har mennesker markeret og fejret årsskiftet med dybt forankrede ritualer og ceremonier, der forbinder dem med...

Læs mere