Spring til indhold

Eksklusive rå Akvamarin i aften kl. 20:00

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Forårsjævndøgn ✶

Forårsjævndøgn ✶

Forårsjævndøgn ✶

Lav et forårsjævndøgns ritual med krystaller, refleksion og korttrækning ✶

I årtusinder har mennesker markeret og fejret årsskiftet med dybt forankrede ritualer og ceremonier, der forbinder dem med kosmos og symboliserer overgangen mellem det gamle og det nye. Et af de mest bemærkelsesværdige øjeblikke i denne kosmiske dans er forårsjævndøgn, hvor dag og nat balancerer perfekt, og lyset for alvor sejre over mørket.

For mennesker, der søger forbindelse til det spirituelle og det hinsides, er forårsjævndøgn et perfekt tidspunkt for manifestation, refleksion og ceremonier. Krystaller, med deres ældgamle tiltrækningskraft og symbolske betydning, har længe været en central del af disse ritualer, fordi de forstærker intentionerne og hjælper os med at forbinde os dybere med universet og naturen.

I tusinder af år har mennesker søgt at ære forårsjævndøgn gennem forskellige ritualer. I oldtidens Babylon blev dette tidspunkt markeret med den første nymåne efter forårsjævndøgn, hvor et 11-dages langt ritual, kendt som Akitu, blev udført som en enorm religiøs festival. Disse ceremonier var ikke blot festlige begivenheder, men dybt symbolske handlinger, der anerkendte cyklussen af tid og fornyelse. 

Ritualer ved forårsjævndøgn er mere end bare en festlig fejring; de er en måde at ære og respektere naturens rytmer og universets orden, og en ny begyndelse.

Når vi deltager i disse handlinger, sender vi en besked til det guddommelige om, at vi er opmærksomme på vores egen udvikling og vækst.

Vi reflekterer over det år, der er gået, og takker for dets gaver og lektioner, samtidig med at vi åbner vores hjerter og sind for den nye tid, der ligger foran os.

Sådan kan du markere forårsjævndøgn gennem en smuk ceremoni: 

Kunsten at skabe et rum

Find ud af hvilken stemning du ønsker og hvilke redskaber og stemningsgivere som skal være en del af dit ritual. Det kan være: 

 • Krystaller
 • Stearinlys
 • Genstande fra naturen
 • Tæpper og puder
 • Essentielle olier
 • Belysningen i rummet
 • En kop te eller ceremoniel cacao, eller et glas vand
 • Tarot-, orakel-, engle-, eller affirmationskort

Du kan eksempelvis også lave en playliste med intentionen om at skabe den helt rette stemning.

Rens gerne dit rum med røgelse lavet af urter, for at invitere naturen ind

Krystaller til forårsjævndøgn

Her er en liste over de krystaller som afspejler den nye begyndelse der kommer med forårsjævndøgn, og som inviterer solen, det spirende og manifestationen ind i dit liv:

Citrin:

Citrin overfører solens energi og spreder den ud i rummet eller til den, som holder ved stenen. De har evnen til at styrke din koncentrationsevne og din opmærksomhed.

Akvamarin:

Akvamarin giver mod, positivitet og glæde. Den er kendt for at få dig til at se lysere på livet og se muligheder fremfor begrænsninger.

Regnbue Månesten:

Månesten hjælper dig til at få løsnet op for dine følelsesmæssige spændinger og få renset de negative energier som omgiver dig. Det siges, at den fremmer kreativitet og selvudfoldelse.

Bjergkrystal:

Bjergkrystal står for styrke og kraft, og siges at bringe stjernernes energi ind i sjælen. Den har længe symboliseret menneskets vækst, at gå fra ubevidsthed til bevidsthed, fra uklarhed til klarsyn.

Rhodonit:

En vaskeægte kærlighedssten, som hjælper dig til at få præcis den kærlighed du ønsker, og til at få ro og balance i dit indre. Rhodonit arbejder med det emotionelle, med kærlighed, tilgivelse og uselviskhed, samtidig med at den modarbejder angst.

Lepidolit:

Udsender rolige vibrationer, giver dig tryghed og en følelse af, at alt nok skal gå. Den skaber emotionel stabilitet og indre ro. Den er særligt god i perioder med stor forandring, hvor den styrker dig i at stå stærkt i dig selv.

Celestit

Høj spirituel vibration, og er kendt for at bringe dig i kontakt med den åndelige verden. Den skaber indre balance og klarhed, og hjælper dig til at acceptere, at alt sker af god grund og derfor giver mening.

Girasol

Skaber solskin i dit indre. Girasol er kendt for at give dig en dyb indre indsigt og skabe forståelse for universelle sammenhænge. Den styrker dine kommunikative evner og forbedrer dine relationer.

Vores Ny Begyndelse Krystal Kit er intet mindre end perfekt til jævndøgn og til energien i denne periode. 

Reflektér over året der er gået

Du kan starte dit ritual med åndedrætsøvelser, meditation eller journaling for at skabe mental klarhed og åbenhed.

Brug tid på at reflektere over hvad du ønsker at slippe og hvad du ønsker at tage med dig videre - hvad du ønsker at gøre plads til i dit hjerte og i dit liv.

Journalingspørgsmål til året der er gået:

 • Hvad har din største bedrift været i det foregående år?
 • Hvad har din største udfordring været i det foregående år?
 • Hvad er du mest taknemmelig for det foregående år?
 • Hvad skal du give slip på i det foregående år?
 • Hvad skal du tage med dig videre fra det foregående år?

Journalingspørgsmål til året der kommer:

 • Hvad er mine drømme for det nye år?
 • Hvilke konkrete skridt kan jeg tage for at gøre det nye år til det bedste år jeg endnu har levet?
 • Hvad er min intention for det nye år?
 • Hvad er din affirmation for det nye år?

Tarot, orakelkort eller englekort

At læse Tarotkort er en kunst i sig selv, og er et redskab som både kan give dig klarhed, svar og mulighed for yderligere refleksion og fordybelse. Du kan bruge det til at lukke det gamle år af og til at se hvad det nye år har i vente. Herunder ser du forslag til spørgsmål du kan stille dine kort som integrerer både det gamle og det nye.

Se alle kort i vores sortiment her <3

Du kan anvende dem til tarotkort, orakelkort eller englekort, og naturligvis udskifte spørgsmålene så de passer bedre til din situation.

 1. Hvad skal jeg slippe og lade ligge i det gamle år?
 2. Hvad skal jeg afvikle inden det nye år?
 3. Hvad er de vigtigste lektioner fra det gamle år?
 4. Hvad skal jeg særligt have fokus på i det nye år?
 5. Hvad kan jeg se frem til i det nye år?
 6. Hvilke mål skal jeg særligt have fokus på i det nye år?
 7. Hvad er min sjæls formål i det nye år?
 8. Hvilke udfordringer skal jeg igennem i det nye år?
 9. Hvordan kan jeg invitere mere balance og ro ind i mit liv?
 10. Et kort som symboliserer det nye år.
 11. Et budskab fra Universet til dig.


Afbrænding

Afbrænding er den absolut mest intense og kraftfulde handling når man skal give slip på noget gammelt, som man ikke længere ønsker skal være en del af éns liv. Det er en meget visuel og konkret både at vise, at man hermed trækker en streg i sandet. 

Det gør en stor forskel at gøre det fysisk og ikke blot mentalt, og kan føles langt mere definitivt.

I dit ritual har du fundet ud af, hvad du ønsker at give slip på. Skriv det nu ned på et stykke papir.

Sæt ild til dit papir og lad det brænde i et røgelseskar eller i andet ildfast materiale.

Sid gerne i stilhed og betragt det du giver slip på forsvinde. Slut din afbrænding med et “Tak”.

Husk altid at have noget, du kan slukke ilden med nær dig, når du brænder af. Hold tekstil og andet brændbart materiale væk. Er du ikke tryg ved afbrænding kan du også grave din seddel ned i jorden eller lade den opløse i vand.

Se alt vores røgelse her!


Meditation

Meditation er en fantastisk måde at skabe ro i sindet og skabe klarhed i det indre til det nye år.

Der findes utrolig mange forskellige måder at meditere på, så det handler om at finde den metode som passer bedst til dig. Hvis du ikke har prøvet det før, eller tidligere ikke har fundet den metode som virker bedst for dig, kan jeg anbefale at prøve guidede meditationer, lydrejser, eller at chante mantraer.

Lyt til vores gratis SoundWheel lydrejse her!

Bliv inspireret

LÆS MERE

Hvad er en krystal?
Krystal Guides

Hvad er en krystal?

Hvad er en krystal? Krystaller defineres som krystaller, når de fundamentale byggesten, altså deres atomer, har arrangeret sig i et symmetrisk mønster, hvor deres indre symmetri bliver afspejlet u...

Læs mere
Krystaller mod Angst ~ En Guide ✶
Angst

Krystaller mod Angst ~ En Guide ✶

Krystaller er et fantastisk redskab til angst fordi de formår at stabilisere vores energisystem, og øge vores vibrationsfrekvens. Krystaller var da også det første stop på min vej til at forstå min...

Læs mere