Spring til indhold

Eksklusive rå Akvamarin i aften kl. 20:00

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Sådan Vælger Du Dine Krystaller + Self Love Krystal Guide ✶

Sådan Vælger Du Dine Krystaller + Self Love Krystal Guide ✶

Sådan Vælger Du Dine Krystaller + Self Love Krystal Guide ✶

Guiden her er skrevet skribent Cecilie Michélsen som har stor erfaring med krystallers healende egenskaber.


Hvordan vælger jeg mine krystaller? Hvilke er gode og hvilke skal jeg holde mig fra?

Hvordan pokker vælger man de helt rette krystaller, som vil guide og hjælpe én?

Det er nok et af de mest almindelige spørgsmål og der er mange svar på dette – Der findes nemlig ikke et rigtigt eller et forkert svar. Jeg vil prøve at forklare, hvordan jeg har fundet frem til hvilke krystaller, der hjælper mig og hvordan jeg går i en stor bue udenom visse krystaller.

Jeg er et meget spirituelt menneske og mener at man skal lytte til sin intuition, i alle de valg man tager. Derfor bruger jeg også min intuition, til at vælge hvilke nye krystaller der skal hjem til mig og bo – og hvilke krystaller jeg har brug for i netop dét øjeblik, hvor jeg kunne bruge noget støtte eller indsigt. Jeg får et indre billede af hvordan lige netop dén krystal, som kan hjælpe mig, ser ud.

Her for nyligt følte jeg mig meget draget af en sten, som hjælper med ubalance i hormonerne og smerter i underlivet – få dage inden jeg blev draget af denne sten, fik jeg diagnoseret PCOS, som er blandt andet er kendetegnet ved hormon ubalance og smerter i underlivet – Min intuition vidste simpelthen hvilken sten min krop havde brug for, inden jeg selv var kommet frem til det.

Ligesom du kan fornemme hvilke sten der er gode for dig, så kan man også føle hvilke sten der er dårlige for dig. Personligt går jeg selv en stor bue udenom ”energi booster” krystaller, da jeg er en meget sensitiv person, som nemt bliver stresset og føler mig overvældet.

For at give et eksempel på negativ krystal påvirkning, så får jeg voldsom hjertebakken af Karneol og mine hænder begynder at sitre. Derfor har jeg en lille liste med hvilke krystaller, som jeg helst ikke skal arbejde med. Men krystaller virker heldigvis forskelligt på folk, så det er bare med at prøve sig frem – og som bonus, du lærer dig selv og din intuition bedre at kende.

Tjek din intuition! Sådan gør du:

For at tjekke din intuition, så prøv at gå ind på Soulful.dk.

Brug et par minutter på at kører igennem alle krystallerne (uden at læse deres beskrivelser).

Er der en krystal du drages mere af end andre? Er der en krystal, som du bare ikke kan glemme? Får du følelsen af at dig og den pågældende krystal bare er ”meant to be” og at I hører sammen? Så er det din intuition der fortæller dig, at du har fundet den helt rette krystal.

Hvis du ikke oplever at finde den rette krystal, så fortvivl ikke. Det skal nok komme, når universet mener at det skal være.

Udover at bruge sin intuition til at vælge krystaller, kan du også aktivt søge på nettet, om hvilke metafysiske egenskaber, som du kunne have gavn af. Der er også forskellige kategorier på Soulful.dk som kan guide dig på den rette vej og du kan også læse de forskellige guides, som jeg har lavet (disse kan læses under ”guides”).

Self Love, Self Care og Kærlighed til én selv

Self-love tænker du måske nu. Hvad er det lige? Og hvorfor er det vigtigt?

For mig betyder self-love:

  • At elske sig selv – For man kan ikke elske andre, før man elsker sig selv.
  • At værdsætte sig selv – For selvom man ikke føler det, så gør vi alle en forskel.
  • At elske alle de små ting, der gør dig til dig – For hvem gider være ligesom alle andre?
  • At huske at sætte tid af til sig selv – For hvis du ikke gør det, ender du med at ”brænde ud”.
  • At pleje ens krop og sjæl på en positiv og nærende måde – For hvis du ikke prioritere ”mig-tid” så kan du ikke vokse rent spirituelt.

For mig er self-love og det som nogen kalder self-care det samme.

Jeg sætter fast tid af til self-love flere gange om dagen og de små stunder er mine favorittidspunkter. Jeg kan slet ikke fungere uden dem, da jeg har Aspergers syndrom (som gør at min hjerne altid kører 100 kilometer i timen) og så har jeg PCOS, som gør at min krop er i ubalance. Så at pleje min krop og sjæl er alfa og omega, hvis jeg skal have en god livskvalitet.

Jeg er derfor også i den overbevisning, at alle ville have gavn af lidt self-love.

Du behøver ikke bruge flere timer på det. Det kan være at læse en god bog eller se en dokumentar, som aktiverer hjernen (i stedet for at fodre hjernen med tomme kalorier, i form af et sladderblad eller hvad jeg kalder for ”junk tv”. Dans mens du hører din yndlingsmusik, da det spreder glædes hormoner. Prøv at spise sundere mad og mærk hvordan din krop og din sjæl vil takke dig. Tal og vigtigst af alt, tænkt positivt om dig selv! Det eller alle disse små ting, der i sidste ende gør en stor forskel.

Og det er her, at krystallernes verden kommer ind i billedet. Fordi uanset hvad du kan brug for ”hjælp” til, så er der altid et par krystaller klar til at hjælpe dig i den rigtige retning og vil hjælpe dig i dine små ritualer.

Self-love og krystaller: 

Når det kommer til self-love krystaller, så er der én der altid hjælper mig og én der er alle de andre krystaller overlegen –og det er Rhodochrosit. Det er en af de mere sjældne krystaller på markedet, men det er en krystal, som alle burde eje mindst én af. Jeg har den i alle tænkelige versioner, såsom armbånd, tumblestones, hjerte, tårn og som en stor kugle.

Allerede når jeg kigger på den, mærker jeg straks de kærlige energier. Den støtter min krop, når min PCOS er værst. Den minder mig om at passe på mig selv, at ære mig selv og at værdsætte min krop. Det er ikke for sjovt, at den også kaldes for en ”hjerte healer”, da den hjælper med at opløse følelsesmæssige traumer og stress.

Udover at være en god sparringspartner omkring self-love, så er Rhodochrosit også virksom mod:

Psykisk: Mental stress, selvtillid, støtter i en positiv attitude, opløser ophobet negativ energi omkring ens selvbillede, lærer dig at du er perfekt som du er.

Fysisk: Styrker hukommelsen, opløser migræne, astma, infektioner, hormon ubalance, ubalance i skjoldbruskkirtlen, lungeproblemer, depression, de kvindelige kønsorganer.

Rhodonit er en søster krystal til Rhodochrosit. De er begge to ufattelige smukke og har begge to en masse kærlige energier. Rhodonit går især ind og støtter ens selvtillid og hjælper én med at vokse. Den opløser følelsesmæssige traumer, dårligt selvværd og negative tanker om dig selv. Den lærer dig, at tilgive dig selv og dem omkring dig, så du kan vokse som menneske.

Udover at være en god sparringspartner omkring self-love, så er også virksom mod:

Psykisk: Tvivl, dårlig selvtillid, mentale ar og hjælper med at heale et knust hjerte.

Fysisk: Sårheling, fertilitet, de kvindelige kønsorganer og infektioner i led.   

Som jeg nævnte i starten af mit blogindlæg, så blev jeg draget af netop én sten, da jeg fandt ud af at jeg havde PCOS og det var regnbue månestenen.

Den er kendt for at hylde månen og den indre gudinde, som findes i alle kvinder. Den hjælper mænd og kvinder med at være i harmoni med både ens feminine og maskuline sider, ligesom yin/yang. Den hjælper med at holde ens hormoner i balance og minder dig om at elske dig selv, som de omvandrende gudinder vi kvinder er.

Udover at være en god sparringspartner omkring self-lov, så er Regnbue månesten også virksom mod:

Psykisk: Mental balance, harmoni, forstærker ens kreativitet, indre selvtillid, forstærker ens intuition, beroliger, hjælper en med at vise medfølelse, modvirker ”tunnelsyn” og lader os se de ting som ikke altid er åbenlyse for os.

Fysisk: Udholdenhed, leveren, maven, lymfesystemet, fordøjelsessystemet, skaber balance i de kvindelige hormoner, PMS og menstruations problemer. 

Mangano Calcit er ligesom Rhodochrosit, en af de lidt mere sjældne krystaller på markedet.

Har du først prøvet at sidde med et stykke Mangano Calcit, så kan du straks mærke kærligheden svæve rundt om dig. Det er en kraftig selvtillidsbooster som lærer dig, at accepterer dig præcis som du er.  Den ser måske ikke ud af så meget, men det er virkelig en effektiv krystal, når det kommer til self-love. Jeg bruger dagligt min store kugle og palmstone, når jeg mærker at nu er det tid til ”mig-tid” og hvis der skulle have sneget sig en negativ tanke ind i mit sind, så går der ikke lang tid før, at den tanke er fortid.

 Udover at være en god sparringspartner omkring self-love, så Mangano Calcit er også virksom mod:

Psykisk: Traumer, selvtillid, selv accept, angst, motivation, følelsesmæssig stress og mareridt.

Fysisk: Smerter, smerter i de kvindelige kønsorganer, huden og immunsystemet.

Man kan ikke komme udenom, at Rosakvarts er en af de mest effektive krystaller, når det kommer til næsten alt.

Det er en kraftig kærlighedskrystal og hvis du er nær den, så føles det mest af alt, som et stort kram fra universet selv. Den beroliger dig med at alt nok skal gå. Den giver indre fred og den sender kærlighed i din retning. Den lærer dig at elske dig selv.  Den lærer dig at stole på dig selv. Hvis du har ar på sjælen efter et traume eller oplever en personlig krise, så fjerner den de negative vibrationer og erstatter dem med kærlige og beroligende vibrationer.

Udover at være en god sparringspartner omkring self-love, så er også virksom mod:

Psykisk: Opløser stress, fjerner traumer, healer hjertet, sorg.

Fysisk: Fjerner menstruationssmerter, PMS, de kvindelige kønsorganer, fertilitet, hjertet.

Omtales også tit som ”Master healeren”.

Den ser måske ikke ud af meget, da den ikke er lige så prangende som andre krystaller, men denne bør man altid have mindst én af.

Bjergkrystal er kendt for at forstærke andre krystallers energier og fungerer derfor perfekt sammen med de overstående krystaller. Den er kendt for at bringe lys i pressede situationer, skaber klarhed i sindet, renser dit hjerte og den bringer harmoni for både krop og sjæl.

Det er en meget rensende krystal og kan ”nulstille” sindet, hvis man føler sig overvældet, forvirret eller har brug for guidning.

Udover at være en god sparringspartner omkring self-love, så er Bjergkrystal også virksom mod:

Psykisk: Healer psykisk, afbalancerer yin/yang, åbner op for det intuitive, energiskabende, klarhed, åbner sindet, udvider bevidstheden, glæde, positiv energi, indsigt, vejledning, overblik, lys, eliminere energiblokeringer og tillader energi i at strømme gennem hele kroppen.

Fysisk: Healer fysisk, stimulerer immunforsvaret, bringer kroppen i balance, lindre brandsår, renser organerne.

 

Jeg håber at du, kære læser, får lige så meget gavn ud af de 6 udvalgte krystaller som jeg gør.

Bliv inspireret

LÆS MERE

Hvad er et månetegn, og hvorfor er det vigtigt?
astrologi

Hvad er et månetegn, og hvorfor er det vigtigt?

Guiden her er skrevet skribent Louise, som har stor erfaring med og viden om astrologi.   Astrologi er et enormt emne, der bogstaveligt talt byder på et univers af viden, idéer og informationer....

Læs mere
Ascendanten: Din Maske Udadtil
astrologi

Ascendanten: Din Maske Udadtil

Denne guide er skrevet af Louise, Soulfuls faste astrologiske skribent som vil guide dig igennem den astrologiske verden.    I den sidste astrologiske guide kiggede vi på, hvad månetegn er, og hva...

Læs mere