Spring til indhold

Kundalini Citrin Drop - søndag kl. 19:30

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: MERKUR RETROGRAD - HVAD POKKER BETYDER DET? ✶

hvad er merkur retrograd

MERKUR RETROGRAD - HVAD POKKER BETYDER DET? ✶

De spirituelle kredse summer af frustration når ordene Merkur retrograd bliver slynget ud. For få år siden vidste jeg ingenting om astrologi. Intet. Nul og niks. Du har måske hørt om at det er en tid som bringer mange fejltagelser, miskommunikation og problemer med teknologi med sig. Men hvordan er det nu liiiige dét hænger sammen med en planet? Lad mig guide dig! 👇🏼

Hvad er Merkur Retrograd?

Merkur er vores kommunikationsplanet. Den arbejder med vores sprog, vores intention, indlæring, skrift, vores forståelse, fornuft og vores forhandlingsevner.

Merkur i retrograd er et astrologisk fænomen, der forekommer, når planeten Merkurs bevægelser og kendte bane ændrer sig således, det ser ud som om, at Merkur bevæger sig baglæns - du har måske prøvet at sidde i et tog, som holder stille, mens toget på sporet ved siden af begynder at køre, i få sekunder føles det som om, at toget du sidder i bevæger sig. Det er en optisk illusion, og det samme sker netop nu  i Merkur retrograd, hvor Jorden passerer Merkur, der bevæger sig langsommere i Jordens og Merkurs kredsløb rundt om Solen.

Merkur er den planet, som er tættest på Solen og bevæger sig hurtigere end Jorden. 3-4 gange årligt ligner det, at Merkur bevæger sig modsat, og altså går i retrograd på dens ellipse, når vi kigger på den fra jorden, på trods af at den holder sin bane. 

Det er dét fænomen, vi i øjeblikket gennemgår, og som påvirker os - det startede 23. august og fortsætter frem til 15. september 2023. 

Hvis du gerne vil forberede dig og notere, så er her en liste over datoer for Merkur Retrograd det næste år: 

 • 13. december 2023 - 1. januar 2024
 • 1. april - 25. april 2024
 • 5. august 2024 - 28. august 2024
 • 26. november 2024 - 15. december 2024

Når en planet går i retrograd, kan man sige, at den går i dvale. I denne periode med Merkur retrograd kan du og mange andre opleve at kommunikation bliver sværere, at det bliver mere besværligt at finde de passende ord og sætninger, at det bliver lettere at misforstå andres budskaber og beskeder, både verbalt og skriftligt.

Du vil måske opleve, at tanker og samtaler kan kredse om fortiden, om det indre i dig - at du stopper op og mærker efter. 

Samtidig med at være vores kommunikationsplanet sørger Merkur også for at støtte os i logistik og logik, og når Merkur er i retrograd, bliver det derfor frarådet at træffe store beslutninger, som kræver underskrift eller store indkøb, fordi energien omkring det er negativ. Du kan måske også opleve udfordringer med transport og teknik.

Det er en helt perfekt tid at øve dig i at være tålmodig - både med dig selv, andre og verden omkring dig.

Vær overbærende og forstående over for andre, hvis de siger noget, som ikke klinger så godt i dine ører.

Tænk også på, hvad du selv får sagt, og overvej om de beslutninger du skal træffe kan vente, så du kan træffe dem med masser af overskud og god energi. Derudover kan det også være godt at tage afsted i god tid, tjekke mails og beskeder en ekstra gang inden du trykker send. 

Merkur retrograd byder på en kærkommen lejlighed til at gå lidt ind i dig selv, pleje de relationer du allerede har, og få styr på nogle af de løse ender og hængepartier du har.

Energiredskaber til Merkur i Retrograd

Som altid er det vigtigt at omgive sig med en masse god energi, så du har de bedste betingelser for at udfolde dig, som du ønsker - Merkur i Retrograd er ingen undtagelse.

Jeg er fortaler for altid at vælge de krystaller, du bliver draget allermest af - fordi det helt sikkert er dem, som vil støtte dig mest, hvor du er i dit liv. Du kan derfor med fordel undersøge om én af de krystaller, du føler dig draget af, connecter med dit hals-chakra, der som energicenter er centrum for kommunikation, og bl.a. sørger for, at du kan udtrykke dig frit eller dit rod-chakra, der hjælper dig til grounding, stabilitet og tryghed.

Det vil være dine bedste venner i en tid med Merkur i Retrograd, da de vil hjælpe dig med din kommunikation og støtte dig i at være til stede i nuet, være tilgivende, overbærende og skabe jordforbindelse. 


Vil du gerne blive endnu klogere på og arbejde med dine chakraer, kan du læse meget mere i Krystalbogen fra Soulful af Ditte Kreuz, hvor alle 7 chakraer gennemgås. 


Krystaller til kommunikation:


Krystaller til grounding:

Krystaller til at beskytte mod negative energier:


Udover at få støtte og energier fra sten og krystaller kan det være en god idé at trække et kort af og til under Merkur retrograd for at kunne reflektere og rette dit fokus indad. 

Jeg er især glad for disse orakelkort fra The Universe has your back - der vil guide og forbinde dig til universet, lære dig tillid og gøre dig modtagelig for universets energier. 

Vil du gerne arbejde endnu mere energierne under denne Merkur retrograd, kan du sammen med krystallerne og orakelkort lave en refleksionspraksis. 

krystaller til merkur i retrograd

Refleksionspraksis under Merkur i retrograd

Denne igangværende Merkur i retrograd finder sted i Jomfruens tegn og vil derfor kunne komme med dybe indsigter gennem oprydning og organisering, du skal dog tillade tid og fordybelse til denne slags projekter, og du vil ikke kunne forvente konkrete resultater med det samme, da alting går meget langsommere pga. den tungere energi, der omslutter os lige nu.


 Træk vejret - tag et skridt ad gangen.


Jeg vil meget gerne give dig nogle nærende, groundende og støttende tips og input til at skabe en refleksionspraksis for Merkur retrograd i jomfruen. 

I denne periode vi er i lige nu, er der 6 ud af 14 planeter i retrograd, det drejer sig bl.a. om Venus, der ligesom Merkur er en personlig planet i dit horoskop og dermed påvirker dig mere end de kollektive planeter. Det inviterer os som individer til at stoppe med at leve på autopilot, stille spørgsmålstegn til vores sædvanlige væren, tankemønstre, opførsel og opfattelse. Det kan lyde som en stor mundfuld, men lad mig brække det ned i mindre bidder for dig. 

 • Arbejde med dit mindset - reflekter over dine handlinger, tanker og opførsel, hvor du er lige nu og mærker den her tunge energi. Hvorfor gør du, som du gør og hvad giver det dig? Kunne du gøre noget anderledes?
 • Kig tilbage og se nærmere på hvad der ligger ufærdigt og ubemærket hen - ryd op i det du kan, men husk, som jeg skrev tidligere, at det hele går lidt ekstra langsomt lige nu, stress ikke.
 • Tune ind på de små og fine detaljer i dit liv og bliv mere bevidst om, hvordan du bruger dine mest værdifulde ressourcer  - din tid, opmærksomhed og energi.

Arbejder du med journaling?

Så kan du måske have gavn af stille dig selv disse spørgsmål

 • Kommunikerer jeg nemt mine følelser normalt? Og hvis ikke - hvad stopper mig?
 • Er der en samtale, jeg har brug for at have, men som holder mig tilbage? Skriv ned hvad du kan og vil sige.
 • Hvordan er jeg vokset i de sidste tre måneder? Hvad er der sket, hvad har ændret sig? 

Jeg vil til sidst gerne inspirere dig til at komme godt igennem denne periode med Merkur og andre planeter i retrograd med disse groundende og rare tips: 

 • Det er sanketid - sank bær, frugter og svampe og brug tid på madlavning.
 • Få mere søvn - den tunge energi kan være drænende, så giv dig selv lov til en lur.
 • Skriv gerne dine tanker og følelser i din journal - stort som småt.
 • Læs bøger - Den indadvendte energi er perfekt til at fordybe dig.
 • Tilbring tid i naturen - Naturen er healende at være i kontakt med, terapi for krop og sind

Lad din intuition tale og mærk efter, hvad du har brug for.

 Må denne Merkur i retrograd bringe dig nærende og groundende indsigter.

Bliv inspireret

LÆS MERE

Krystaller fra Peru ✶
Krystal Guides

Krystaller fra Peru ✶

Opdag Perus magiske krystalverden med unikke og potente krystaller, der har dybe rødder i landets historie. Peruvianske krystaller er eftertragtede samleobjekter med sjældne farvevariationer og nat...

Læs mere
Efterårsjævndøgn
Årshjul

Efterårsjævndøgn

Fejr Efterårsjævndøgn: Natur, balance, ritualer. Find betydning i skiftende årstider. Krystaller, meditation, taknemmelighed. Velkommen efterår! 🍂🌞🌙

Læs mere