Spring til indhold

Eksklusive rå Akvamarin i aften kl. 20:00

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Hvordan vælger jeg mine krystaller?

Hvordan vælger jeg mine krystaller?

Hvordan vælger jeg mine krystaller?

Krystaller fungerer som følgesvende og ledsagere til din sjæl, og når man først har inviteret dem ind i livet, er det et skridt på rejsen med at blive mere autentisk og leve mere i pagt med det som man er født til – også selvom du ikke ved hvad det er endnu. 

Der findes forskellige måder at vælge dine krystaller på. Groft skitseret op findes der to:

  1. Intuitivt
  2. Ud fra intention/egenskab

Under disse to metoder ligger endnu flere som fx at vælge ud fra chakra, stjernetegn, energi, egenskab, form, rum i hjemmet, numerologi, human design og formål. Lad mig udfolde de mest almindelige her:

Hvordan vælger jeg min krystal ud fra min intuition?

At følge ens intuition og lære den at kende er, for mig, en kærlighedserklæring til mig selv og en handling som i høj grad er med til at styrke min selvkærlighed, min selvtillid og mit selvværd. Jeg føler virkelig at jeg ærer mig selv når jeg vælger at lytte til min mavefornemmelse.

Når du følger din intuition, lærer du dig selv, at du er vigtig og at dine meninger betyder noget. Du lærer at mærke dine grænser - og sætte dem.

Det viser dig selv, at du er værdifuld, fordi du lytter til og handler ud fra det du mærker.

Jeg plejer at sige, at dét at lytte til din intuition er den største kærlighedserklæring du kan give dig selv. Det viser nemlig, at du tager dig selv seriøst og tager ejerskab over dit eget liv.

Jeg vil som udgangspunkt anbefale dig at vælge din krystal ved at lytte til din intuition. Jeg tror på, at når du bliver tiltrukket af en krystal, så er det fordi din krop er så sindssyg klog, at den kommunikerer til dig, at du har brug for netop dén krystal du bliver tiltrukket af.

Når du følger din intuitive fornemmelse, så viser du, at du tager dig selv og din krops signaler seriøst.

At blive tiltrukket af en krystal kan komme til udtryk på forskellige måder. Det kan være ud fra æstetik, hvor det er den umiddelbare skønhed som drager, eller ud fra den følelse du får i kroppen når du kigger på den. Det er helt og aldeles ligegyldigt hvorfor du bliver tiltrukket af en krystal – kroppen er krop og lader dig tiltrække af dét du har allermest brug for.

Hvordan vælger jeg krystal ud fra Chakra?

Chakra betyder hjul på sanskrit, og det refererer til energicentre i kroppen, der korresponderer med vores nerver og organer. Chakraer rummer vores emotionelle og fysiske velbefindende. Præcis som krystaller, vibrerer chakraer også på forskellige frekvenser, og de frekvenser kan ændre sig alt efter hvilke betingelser, der gør sig gældende for det respektive chakra.

Du kan arbejde med chakraerne enkeltvis, men jeg anbefaler at begynde fra en ende af med rodchakraet, og herefter – og nedefra og op – arbejde dig frem til de andre chakraer. Jeg beskriver her de 7 traditionelle chakraer, der alle er lige vigtige:

Rod

Hara

Solar Plexus

Hjerte

Hals

Pande

og Krone

Det er relativt enkelt at arbejde med krystaller og chakraer. Hvert chakra er nemlig knyttet til en specifik farve, som balancerer dens energi: 

Rod:

Knyttet til sorte, brune eller mørkerøde krystaller

F.eks.: Røgkvarts, Sort Turmalin, Sort Onyx, Hæmatit, Blodsten, Granat, Rød Jaspis, Naturlig Agat, Orthoceras, Rød Calcit, Obsidian, Shungit, Dalmatiner Jaspis, Aragonit, Sandrose, Træ Agat, Pyrit, Larvikit 

Hara:

Knyttet til orange krystaller

F.eks.: Gul Aventurin, Orange Calcit, Rav, Karneol, Mookait, Solsten, Tigerøje og Orange Selenit

Solar Plexus:

Knyttet til gule krystaller

F.eks.: Citrin, Rav, Gul Calcit, Tigerøje, Pyrit, Agat, Solsten og Honning Calcit

Hjerte:

Knyttet til grønne og lyserøde krystaller

F.eks.: Grøn Fluorit, Grøn Aventurin, Smaragd, Fuchsit, Blomster Agat, Rosakvarts, Jade, Cobalto Calcit, Kunzit, Serafinit, Malakit, Prehnit, Unakit og Grøn Calcit

Hals:

Knyttet til lyseblå krystaller

F.eks.: Blå Calcit, Akvamarin, Blonde Agat, Angelit, Chrysocolla, Amazonit, Turkis, Larimar, Kyanit, Apatit, Sodalit, Azurit og Celestit

Pande:

Knyttet til indigo og lilla krystaller

F.eks.: Ametyst, Lapis Lazuli, Labradorit, Sodalit, Azurit, Lepidolit og Indigo Fluorit

Krone:

Knyttet til hvide, transparente og violette krystaller

F.eks.: Herkimer Diamant, Bjergkrystal, Opal, Apophyllit, Selenit, Howlit, Månesten, Lepidolit, Ametrin, Fluorit, Ametyst og Labradorit

Psst.. du kan læse meget mere om chakralære i Krystalbogen fra Soulful, hvor du også finder beskrivelse af hvornår et chakra er i balance og ubalance, og hvordan man balancerer chakraerne. 


Hvordan vælger jeg min krystal ud fra mit stjernetegn?

Uanset om du kun kender til dit soltegn, det vi i daglig tale kalder for dit stjernetegn, eller om du kender til hele dit horoskop, kan du bruge det til at fremme de fantastiske egenskaber, du indeholder, og samtidig blive bevidst om de udfordrende aspekter af din personlighed og derved justere dem.

For at bruge krystaller er det helt ligegyldigt om du har kendskab til hele dit fødselshoroskop eller kun brudstykker. 

OG VIGTIGST AF ALT: DU KAN SAGTENS VÆLGE KRYSTALLER SOM IKKE UMIDDELBART KORRESPONDERER TIL DIT STJERNETEGN, FOR VI BESTÅR ALLE AF ALLE FORSKELLIGE STJERNETEGN PÅ KRYDS OG TVÆRS. NOGLE ER BARE MERE DEFINEREDE END ANDRE.

Læs meget mere om krystaller og hver enkelt stjernetegn her! 

 

Hvordan vælger jeg min krystal ud fra egenskab?

Der kan opstå tidspunkter i livet, hvor du ikke er i kontakt med din intuition og din mavefornemmelse og har svært ved at træffe et valg – eller også har du bare brug for ekstra støtte, og har brug for at vide, at du gør det ”rigtigt”. Det er der selvfølgelig absolut ikke noget galt i, og her kan det være virkelig rart at vælge ud fra krystallens kendte egenskab.

Ved at vælge krystaller ud fra deres egenskaber kan du målrette dine valg til at matche dine specifikke behov og mål. For eksempel, hvis du søger balance og harmoni, kan du vælge krystaller som Ametyst, der er kendt for dens beroligende energi. Hvis du ønsker at øge din energi og kreativitet, kan Citrin eller Karneol være et ideelt valg.

At forstå krystallernes egenskaber giver dig også mulighed for at eksperimentere med deres anvendelser og kombinationer. Du kan skræddersy din krystalpraksis til at imødekomme specifikke mål, udfordringer eller ønsker.

Vidste du, at du kan søge på specifikke egenskaber her på Soulful.dk? Så kommer alle de krystaller op, som passer til den specifikke egenskab. Prøv engang! 

Hvordan vælger jeg min krystal ud fra krystallens form?

Der findes rigtig mange forskellige krystalformer, både fra naturens side og med menneskets indblanding. Rå og polerede krystaller fungerer lige godt – en slibning påvirker ikke krystaller på det energetiske plan, men det ændrer måden hvorpå krystallen sender energien ud til dig. Derfor kan det være rigtig godt at kigge på hvilken form for energi du søger til dit hjem – og så vælge krystallens form derefter.

Rå krystaller: Sender energien ud i dens helt naturlige form, og er derfor enormt potent og rig i energien.

Krystalklynger: Sender energi ud fra alle spidser på krystallen, og fordeler den ligeligt ud i alle retninger. Den er særligt god at bruge i leverum, hvor energien skal rundt omkring.

Geoder: Krystallens hulrum forstærker, opsamler og frigiver energi langsomt, og den naturlige energi vil blive ligeligt fordelt som med klynger.

Kugler: Kugler udsender energi jævnt i alle retninger, og symboliserer helhed.

Tårne: Krystaltårne fungerer lidt som en wifi-router, fordi den genererer en masse intens energi, som bliver skubbet op og ud.

Pyramider: Forstærker energien i fem retninger – altså gennem alle spidserne.

 

Vil du vide mere om hvordan du indretter med krystaller? Tag vores online kursus præcis når det passer dig – du kan gå i gang med det samme – lige her: Indret med Krystaller

Bliv inspireret

LÆS MERE

Krystaller til eksamen & eksamensangst ✶
Angst

Krystaller til eksamen & eksamensangst ✶

Krystaller er gode til at være en stor støtte i den udfordrende og stressende eksamensperiode, og kan særligt være god til dig med eksamensangst. Krystaller kan bidrage til at fremme fokus, ro, kon...

Læs mere
2023 JULEKALENDER: SAMLET LISTE
Krystaljulekalender

2023 JULEKALENDER: SAMLET LISTE

Her finder du en samlet liste over alle de krystaller der var med i vores krystaljulekalender i julen 2023. ✨ december:Aragonit – Stabilitet, grounding, tryghed. december:Snekvarts – Fred, ro,...

Læs mere