Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: ALT DU SKAL VIDE OM SHUNGIT 🖤

ALT DU SKAL VIDE OM SHUNGIT 🖤

ALT DU SKAL VIDE OM SHUNGIT 🖤

Historie, Anvendelse og Healende Egenskaber
 
Føler du dig også draget til den kulsorte sten? Der er noget fængslende ved den, og dens energier er ulig nogen anden!
 
Når man først har oplevet Shungits krafter, så er det svært at slippe igen – og af samme årsag har jeg nu personligt en Shungit i samtlige rum i hjemmet og ynder også at bruge dem under meditation.
 
Jeg elsker at lære mine krystaller at kende, og af samme årsag har jeg her skrevet en artikel om den skønne krystal (som egentlig ikke er en krystal, men et kulstof), så du kan blive bekendt med både dens historie, dens healende egenskaber og hvordan man skal bruge den.
 
 
Shungit er en meget kraftfuld karbon-sten, der stammer fra Rusland, og er dannet for mere end to milliarder år siden under intense geologiske processer. Den har en rig og fascinerende historie, flere forskellige anvendelsesmuligheder og en imponerende liste over healende egenskaber.
 
 Her vil du udforske ALT, hvad du har behov for at vide om den fortryllende sten Shungit.
 
🖤 SHUNGITS HISTORIE
Shungit blev første opdaget i landsbyen Shunga i Karelia-regionen i det nordvestlige Rusland. Heraf også navnet Shungit. Stenen har været kendt og brugt i århundreder af lokale folk til både dekorative og medicinske formål, men blev først i det 18. århundrede anerkendt af den videnskabelige verden.
 
 De lokale folk i områder har kendt til Shungit og brugt den i flere århundreder. De lokale anså Shungit for at være hellig og havde forskellige legender og myter forbundet med dens oprindelse og kræfter. Shungit blev brugt til forskellige formål, herunder som amuletter, i ritualer og til medicinske formål.
 
Ifølge en gammel legende i området hvor Shungit blev opdaget, blev stenen dannet af Guds tårer, der faldt på Jorden. Det siges, at Shungit indeholder en guddommelig energi og derfor bliver den også ofte omtalt som Livets sten.
 
Den menes at have potentialet til at forbedre vitaliteten, helbredet og give styrke til dem, der bærer eller bruger den.
 
Peter den Store, den berømte russiske kejser, var meget optaget af Shungit og brugte det blandt andet til byggerier af kirker og vandrensnings- og filtreringssystemer. Det siges, at han endda oprettede specielt Shungit-vand, som hans hær drak for at opretholde deres helbred og vitalitet under ekspeditioner og krig.
 
I det 20. århundrede blev Shungit genstand for yderligere videnskabelig forskning og undersøgelser. Forskere har studeret stenens sammensætning og dens unikke kulstofstruktur, som indeholder fulerener der er molekyler, der består af kulstofatomer. Disse fulerener hjælper vores krop med at kæmpe imod alt der kan ødelægge vores hud, såsom solens stråler, og så kan de hjælpe med at reducere inflammation.
 
🖤 SHUNGITS HEALENDE EGENSKABER
Shungit har en lang række healende egenskaber, der gør den utrolig populær indenfor alternativ medicin og healing. Faktisk er der ligefrem lavet homøopatiske lægemidler på Shungit. Jeg eeelsker Shungit for mange ting, men dens healende egenskaber er bare ganske særlige. Lad os dykke ned i dem her:
 
Metafysisk healing:
Shungit er en meget kraftfuld krystal, som er knyttet til rodchakraet. Her giver den os en stærkere forbindelse til Moder Jord, og sørger for at vi forbliver groundet. Dette påvirker hele vores system, og hjælper os til at stå stærkere og mere robuste i livet. Når vores chakraer er i balance, så fremmer det et sundt flow af kroppens energi, så vi bedre kan være i livets op- og nedture med mental, følelsesmæssig og fysisk klarhed.
 
Når jordforbindelsen er stor, så bidrager det til en generel følelse af ro, stabilitet og balance.
 
Med en Shungit kan din krop være i flow uden afbrydelser. Den beskytter også mod andre uønskede, negative energier som stress og angst, fordi den skaber en mere dybtforankret tryghed, så du vil opleve mindre angst og uro i dit sind.
Desuden virker Shungit beskyttende og booster din spirituelle udvikling og bevidsthed. Shungit beskytter mod negative og uønskede energier, onde ånder og skadelige vibrationer.
 
Du kan nærmest se på Shungit som en slags spirituel bodyguard, der hjælper dig med at skabe et beskyttende skjold omkring dig selv, så du ikke tager andres energier på dig.
 
Shungit siges at fremme indre vækst, klarhed og forbindelse din din højere bevidsthed
 
Fysisk healing:
Shungit er en vidunderlig healer, og er kendt for at heale på flere forskellige aspekter af din fysiske krop. Husk altid, at krystalhealing ikke kan træde i stedet for medicinsk behandling. Kontakt altid en læge, hvis du føler dig syg.
  1. Immunsystemet: Shungit siges at kunne forstærke dit immunforsvar. Den menes at kunne forbedre kroppens forsvarsmekanismer og hjælpe til med, at kroppen ikke så let tager imod udefrakommende sygdom
  2. Åndedrætssystemet: Shungit er særligt kendt for at være god at bære, hvis du har astma, allergi eller andre luftvejsproblematikker fordi den siges at have antiinflammatoriske egenskaber som afhjælper irritation i luftvejene
  3. Fordøjelsessystemet: Shungit siges at heale på maveproblemer som mavesår og autoimmune sygdomme, samt støtte en sund tarmfunktion
  4. Smerter: Shungit kan bidrage til mindre smerte og ubehag fordi den har beroligende egenskaber og hjælper kroppen ud af dens stress-tilstand. Desuden siges den at være rigtig god til ledsmerter som gigt.
  5. Energi: Shungit kan give et ordentligt boost i energien, så du får skabt overskud og overblik i dit liv. Den er virkelig god at bære med dig i perioder af træthed og mangel på overskud.
 🖤 RENS AF SHUNGIT
Shungit kan, som alle andre krystaller, optage din og dens omverdens energi, og derfor kan det være nødvendigt at rense den fra tid til anden. Heldigvis er Shungit en meget taknemmelig krystal at rense:
 
  • Vand: Shungit tåler vand, og det er uden tvivl den letteste måde for dig at rense din Shungit. Lad vandet fra den rindende hane falde over den i 30 sekunder eller efter behov. Du kan også lade den nedsynke i en skål vand og lade den ligge i en dags tid for grundig rens.
  • Sol: Shungit tåler sol, og du kan derfor let lade den ligge i solens stråler dagen lang. Den bliver både renset og ladet op af solens livgivende stråler. Det eneste du skal være opmærksom på er, at den kan blive ufattelig varm hvis den ligger en sommerdag i den bagende sol.
  • Røgelse: Tænd for din foretrukne røgelse og lad røgen omslutte din Shungit i 15-30 sekunder. Røg er en vidunderlig måde at rense for uønskede og negative energier.
 
🖤 SHUNGIT OG BESKYTTELSE AF EMF-STRÅLING
Fordi Shungit har så mange forskellige og fantastiske healende egenskaber er der også rigtig mange forskellige anvendelsesmuligheder.
 
Det der er helt særligt ved Shungit er dog, at den er kendt for at være den bedste krystal til at beskytte mod EMF-stråling – den stråling som kommer fra alle vores teknologiske enheder. Vi ved endnu ikke hvilken langtidseffekt denne stråling har på vores helbred, men vil men gerne være på den sikre side, kan man altså med stor fordel anvende Shungit til at beskytte sig med.
 
Den er derfor essentiel at bruge på kontoret eller have stående ved din wifi-router. Vores absolutte bestseller er Shungitklistermærker, som er skabt til at klistre på din smartphone, tablet eller laptop, så du bliver beskyttet mod stråling når du er på disse enheder. And let’s face it, det ér bare de fleste som er mange timer i løbet af en dag på enten telefonen, computeren eller tabletten.
  
🖤 SHUNGIT OG RENS AF DRIKKEVAND
Shungit inddeles i tre kategorier alt efter hvor stor koncentration af kulstof den består af. Elite Shungit er den type Shungit med mest kulstof, den indeholder fra 90 til 98 procent organisk kulstof, og dermed betragtes som den af bedst kvalitet.
 
 Det er også denne kvalitet som kan bruges til at rense dit drikkevand med - det eneste du skal gøre, er at sørge for at koge din Shungit i 15 minutter inden brug for at fjerne uønskede bakterier. Når du har gjort dét, så kan du blot lægge den ned i dit glas eller i din karaffel, så går shungitten ellers på arbejde!
 
Forskning har vist, at Shungit absorberer visse tungmetaller og har antibakterielle egenskaber, og er derfor eminent til at at bruge til rens af dit drikkevand – så fantastisk naturen er!
 
🖤 SHUNGIT OG STJERNETEGN
Shungit er traditionelt ikke knyttet til nogle specifikke stjernetegn og ALLE kan bruge Shungit. Den er tit sat i samme bås som skorpionen, fordi de har mange af de samme energier. 
 Det betyder dog blot, at folk med Skorpionen i deres horoskop kan finde særlig støtte i Shungit, og at vi i Skorpionens periode (24. oktober til 22. november) kan føle os ekstra draget af den.
 

Bliv inspireret

LÆS MERE

ALT OM SKYTTEN
astrologi

ALT OM SKYTTEN

I denne guide skal vi se nærmere på Skytten, som er født mellem d. 22. november og d. 21. december. Hvis dit stjernetegn er Skytten, kan denne guide hjælpe dig med at forstå dig selv bedre ud fra e...

Læs mere
På hvilken side skal jeg bære mine smykker?
Hvordan bruger jeg min krystal?

På hvilken side skal jeg bære mine smykker?

Balancering af det maskuline og det feminine ”Er der forskel på om jeg bærer mine smykker på højre eller venstre side?” Et meget hyppigt spørgsmål, og svaret er ✨ JA ✨   Og det gælder ikke kun s...

Læs mere