Spring til indhold

20 % RABAT PÅ ALLE ARMBÅND 🌸 Udløber om:

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Rens og Oplad Dine Krystaller ✶

Rens og Oplad Dine Krystaller ✶

Rens og Oplad Dine Krystaller ✶

Hvorfor er det så vigtigt at tage sig tid til at pleje og lære om dine krystaller?

Som jeg også skriver i Krystalbogen, så har krystaller ingen pauseknap. De optager energi hele tiden, og denne energi tager de med sig videre – også når du arbejder med dem. Vi lever i en moderne verden, og er konstant omgivet af stress og hektisk energi, og det er dine krystaller også. 

Derfor har de brug for at vi giver dem et frirum – et space hvor de kan lade op og genfinde deres autentiske energi, som de så kan give videre til os. Sagt på en anden måde: for at krystallerne kan udfylde deres potentiale, er det afgørende at forstå, hvordan man plejer dem korrekt, oplader deres energi, og aktiverer deres kraft.

At rense en krystal betyder at fjerne eventuelle uønskede energier eller påvirkninger, som krystallen kan have absorberet over tid. Rensningen er nødvendig for at genoprette krystallens naturlige balance, så den kan fungere optimalt i at støtte dig i dine intentioner.

Der er flere måder at rense en krystal på. Det vigtigste du skal være opmærksom på er, at måden du renser din krystal på varierer fra krystal til krystal, fordi der vil være nogle begrænsninger på grundet krystallernes mineralske opbygning. Undersøg altid hvad din krystal kan tåle før du renser den. Better safe than sorry!

Vand

Krystaller med en hårdhed på 6 eller derover kan renses med vand. Du kan enten lade vandet fra hanen rinde over krystallen i 30 til 60 sekunder, eller lægge dine krystaller i en skål med vand i nogle minutter.

Selenit

Selenit er en af de absolut reneste krystaller, og den er selvrensende og rensende for andre krystaller. Placér din krystal nær ved eller på en Selenit natten over – og krystallen er renset.

Læs mere om Selenit her, og om hvordan du kan bruge det til rens af både dig selv, dit hjem og dine krystaller.

Røgelse

Røg renser og gør plads til ny energi. Når du skal rense dine krystaller, tænder du din røgelse, puster ilden ud og lader røgen omkranse din krystal i 30-60 sekunder. Luft efterfølgende ud i rummet. Du kan rense samtlige krystaller med røgelse.

Personligt holder jeg allermest af at bruge Salvie eller Palo Santo til at rense mine krystaller fordi røgen er mere intens, men er du mere til røgelsespinde kan du også sagtens bruge det! Se al vores røgelse her. Husk at tage dine forholdsregler når du bruger røgelse.

Visualisering

Når du renser krystaller med visualisering, handler det udelukkende om at rense din krystal ved at bruge din egen energi. Luk øjnene, træk vejret dybt og brug nogle minutter på at finde ro i dig selv. Forstil dig, hvordan en lyssøjle med hvidt lys renser krystallen, og hvordan alle de negative energier forsvinder. 

Sol

Nogle krystaller kan miste deres farve, og de kan blive porøse af for meget sollys. Mange af de mest populære krystaller som rosakvarts, ametyst, fluorit og calcit tåler ikke direkte sollys, eller de tåler kun sollys i et meget begrænset omfang. Du renser din krystal med solens stråler ved at lade din krystal hvile i vindueskarmen eller udenfor. Sætter du krystallen udenfor, skal du være opmærksom på, om det er en krystal, der tåler vand/fugt.

Måne

Det naturlige lys fra fuldmånen renser og lader din krystal op – også selv om månen gemmer sig bag skyerne. Placerer du din krystal udenfor i måneskæret natten over, skal du være opmærksom på, om din krystal kan tåle vand og fugt.

Lær meget mere om pleje af din krystal i det online Krystal Kursus lige her!

    Bliv inspireret

    LÆS MERE

    Krystallers Former og Betydninger ✶
    Hvordan bruger jeg min krystal?

    Krystallers Former og Betydninger ✶

    Der findes rigtig mange forskellige krystalformer, både fra naturens side og med menneskets indblanding. Rå og polerede krystaller fungerer lige godt – en slibning påvirker ikke krystaller på det ...

    Læs mere