Byd 2021 Velkommen Med Magiske Nytårsritualer!

Jeg elsker ritualer. Nymåne, fuldmåne, jævndøgn, kvindecirkler, you name it - I’m in!

Ritualer er en fantastisk måde at stoppe op, mærke efter, evaluere, justere, rette ind, sætte nye mål og intentioner og byde nye tider velkomne. Og hvis der er noget som rimer på nye tider, så er det da NYTÅR!

Vi siger om ganske snart pænt farvel til et, for manges vedkommende, ganske turbulent år. Et år udover det sædvanlige. Et år som i den grad går over i historien, og som de fleste nok ligefrem glæder sig til at kunne lægge bag sig.

Ikke desto mindre er det vigtigere end nogensinde at kigge tilbage og se hvad vi kan lære fra det foregående år, hvad vi skal slippe og hvad vi skal ære og tage med os videre.

Ritualer er en utrolig fin symbolsk handling når du står overfor et skifte, og markerer overfor Universet at du tager dine erfaringer seriøst og ønsker at udvikle dig ud fra dem.


At skabe et rum

At skabe et rum for dit ritual er begyndelsen på selve ritualet.

Find ud af hvilken stemning du ønsker, er det fx et stort lyst rum eller et lille intimt space i dunkel belysning? Ønsker du at der skal være blomster, grene du netop har plukket fra haven eller muslingeskaller? Så gør det til en del af dit ritual at du skal ud i naturen og finde dem.

Bed Universet om at guide dig hen til de helt perfekte steder, og sig tak når du finder hvad du har brug for.

Sæt intentioner, symboler og taknemmelighed i dine genstande når du bruger dem i dit ritual. Bruger du salvie, så tak det for at rense dit rum. Bruger du en bjergkrystal, så tak det for at forstærke energierne. Bruger du en muslingeskal, så sig tak fordi den minder dig om glade sommerdage og følelsen af frihed.

Du kan evt. skabe en playliste med intentionen om at skabe den helt rette stemning, enten med mantraer eller andet roligt musik som tillader dig at have helt ro i dit nervesystem.

Find dine remedier frem, træk vejret dybt helt ned i hjertet.


Journal
Når du skriver journal kan du hurtigt få ryddet op i dine tanker og følelser, og få skabt plads til det som du ønsker skal fylde.

Brug en smule tid på at reflektere over året som er gået. Du kan bruge følgende punkter som inspiration til at reflektere over 2020:

 •  Definer dit 2020 i én sætning
 • Hvad har din største udfordring været i 2020?
 • Hvad har din største bedrift været i 2020?
 • Hvem skal du tilgive i 2020?
 • Hvad er du allermest taknemmelig for i 2020?
 • Hvad vil du give slip på i år 2020?
 • Hvis du kun skal tage én ting med dig videre fra 2020 til 2021, hvad skal det så være?

Når du har skrevet om 2020 er det tid til at se fremad. Træk vejret dybt igen, luk øjnene og gå ind i dig selv for en stund. Når du er klar åbner du øjnene igen og gør klar til at byde velkommen til 2021. 

 • Lav en liste med alt hvad du gerne vil fylde dit 2021 med
 • Hvad ønsker du at opnå i 2021?
 • Hvilke grænser ønsker du at sætte og holde i 2021?
 • Hvis du skal beskrive dit kommende år i ét ord, hvilket ord skal det så være?

 

Afbrænding

Find ud af hvad du ønsker at give slip på i år 2020, skriv det på en papirlap og brænd det (under ordentlige forhold) over stearinlys i røgelseskar eller andet ildfast. Husk altid at have noget du kan slukke ilden med nær dig, og hold tekstil og andet brændbart væk.

Du kan også grave din seddel ned i jorden eller lade den opløse i vand.


Meditation

Meditation er en fantastisk måde at skabe ro i sindet og rydde op til et nyt år. Der findes næsten lige så mange måder at meditere på som der findes mennesker. Mine favoritmetoder til meditation er kundalinimeditationer hvor man chanter mantraer og meditationer til fuglekvidder (så man føler at man sidder i en forårsskov. Dét er fantastisk!). 

Korttrækning

Træk tarotkort eller orakelkort for det kommende år. Du kan gøre det på mange måder. Jeg foretrækker at trække tre kort for at det ikke bliver for omstændigt og overvældende, da jeg ønsker mine ritualer er fyldt med ro og balance. Jeg trækker ét kort for det jeg skal slippe, ét kort for det jeg skal fokusere på i det kommende år, og ét kort som vil symbolisere mit kommende år. Herefter skriver jeg journal eller mediterer på det.


Rigtig god fornøjelse - og RIGTIG DEJLIGT NYTÅR ØNSKES DU AF HELE TEAM SOULFUL!